Filament per a impressores 3D fet amb ampolles de plàstic, projecte exemple d'economia circular que neix a Lleida

LLEIDA.COM
Publicat: 
10-11-2022
Actualitzat: 10-11-2022 13:21
Temps aproximat lectura Temps aproximat de lectura:
  • Filament per a impressores 3D fet amb ampolles de plàstic, projecte exemple d'economia circular que neix a Lleida
    Peu de foto: 
    L'enginyer Felipe Rubio presentarà a FiraMaker de Lleida, el projecte "Màquina de reciclatge d'ampolles PET"
  • Filament per a impressores 3D fet amb ampolles de plàstic, projecte exemple d'economia circular que neix a Lleida
    Peu de foto: 
    l'enginyer Felipe Rubio presentarà a FiraMaker de Lleida, el projecte "Màquina de reciclatge d'ampolles PET"

Els pròxims 11 i 12 novembre, amb el patrocini del Club Rotary de Lleida, l'enginyer Felipe Rubio presentarà a FiraMaker de Lleida, el projecte "Reciclatge d'ampolles PET en filament per a impressores 3D"

El propòsit principal d'aquest projecte és fer visible que a través d'ampolles de plàstic deseixides es pot fer filament per la utilització en impressores 3D. Amb això s'aconsegueix dos objectius, el de mostrar de forma pràctica un exemple de l'economia circular i el d'impulsar la millora del nostre medi ambient.

El company Felipe explica les diverses etapes del projecte, les quals tenen com a objectiu la conscienciació de la importància d'aquesta proposta en l'ambient i en l'economia circular: Organitzant recollides de plàstics en entorns naturals, i convertint-los en filament per a impressores 3D, i demostrant que els residus poden tenir un gran potencial creador.

El projecte va dirigit inicialment a escoles, instituts i col·lectius que utilitzin tecnologies d'impressió 3D i puguin obtenir abundant matèria primera a molt baix cost.

L'extensió d'aquest projecte requereix formar i mobilitzar a molta gent i dotar de màquines a centres, perquè poguessin aconseguir filament pràcticament sense cost destinat a realitzar impressions 3D per als seus projectes, com ara robòtica, art, maquetació, modelatge, reparació de peces, pràctiques educatives, etc., obtenint el filament a través del reciclatge.

El Rotary Club de Lleida incorporarà aquesta iniciativa als seus programes de projectes relacionats amb la joventut, la cura del medi ambient, la tecnologia al servei d'iniciatives solidàries i altres, difonent, en cas d'èxit, promovent el projecte a través d'altres clubs rotaris.

Comparteix

També t'interessarà