Final d’any al trot

XAVIER PUJOL
31-12-2019
  • Final d’any al trot
  • Final d’any al trot
  • Final d’any al trot
  • Final d’any al trot
  • Final d’any al trot
  • Final d’any al trot
  • Final d’any al trot
  • Final d’any al trot

Els amants del rúning i els que no hi estiguin tan avesats tenen avui una cita ineludible per acomiadar aquest 2019 prenent part en alguna de les tradicionals Sant Silvestre que s’organitzen a la província. Hi ha un ampli ventall d’opcions entre les quals escollir, des de les habituals en pla pels carrers fins amb bicicleta o pujant muntanyes. Aquest any, malgrat que el calendari ha perdut la Sant Silvestre Cerverina, que s’agafa un any sabàtic, s’espera que més de 5.000 lleidatans surtin al carrer a córrer per tancar l’any al trot.

La més matinera serà la Biker de Ponts, que celebra la tercera edició –anteriorment havia completat una desena d’edicions a Balaguer– amb una trobada d’amics a primera hora del matí d’avui per recórrer 65 quilòmetres pels paratges de la Noguera. La novetat d’aquest any és que tindrà una inscripció de cinc euros per donar-los a un projecte solidari. També al matí hi ha programada la Trail d’Artesa de Segre, una altra Sant Silvestre atípica, ja que es tracta d’una carrera de muntanya de més de 10 quilòmetres que posarà a prova els prop de 250 atletes que espera tenir a la línia de sortida.

De totes les Sant Silvestres que es disputaran avui a la província, les de la Seu d’Urgell i Lleida seran, de llarg, les més multitudinàries. A l’Alt Urgell volen continuar sent líders al calendari i esperen depassar una altra vegada els 2.000 atletes –l’any passat en va tenir més de 2.150–, mentre que la de Lleida, la més antiga de totes, confia a assolir els 1.800 en una edició que només tindrà una única distància de cinc quilòmetres en lloc de les dos habituals.

La segona Sant Silvestre més veterana és la de Bossòst, que l’any passat va batre el rècord de participants amb 340 atletes, una xifra que volen repetir amb la proposta de sis quilòmetres. El parc de Sant Eloi serà el centre neuràlgic de la prova de Tàrrega, que espera uns dos-cents atletes i que inclou un concurs de disfresses, mentre que Esterri d’Àneu viurà la setena Sant Silvestre amb un recorregut exigent de set quilòmetres i el Pont de Suert repetirà amb una prova de cinc.

Comparteix

També t'interessarà