Fins a 1.600 lleidatans, amb ocupació a Andorra

C. SANS
11-10-2019
  • Fins a 1.600 lleidatans, amb ocupació a Andorra

La xifra de veïns de l’Alt Urgell que treballen a Andorra, els transfronterers, ha crescut enguany i ha passat dels 1.580 del gener fins als 1.602 que hi ha actualment. Aquestes dades les va donar a conèixer ahir l’alcalde de la Seu d’Urgell, Jordi Fàbrega, durant el Workshop Ocupacional que van organitzar l’ajuntament, el consell de l’Alt Urgell i l’Oficina Jove i al qual van acudir veïns de la comarca a la recerca de feina. Aquestes dades signifiquen que 1 de cada 5 treballadors de l’Alt Urgell estan contractats per empreses del Principat.

Val a destacar que el nombre d’empleats transfronterers torna a repuntar ara després de la crisi econòmica. En aquest sentit, el 2009 eren 2.500 els veïns de la comarca que tenien un lloc de treball al Principat, una xifra que va anar baixant fins a arribar a 1.335 l’any 2016.

Així mateix, unes vuitanta persones i catorze empreses (set de les quals d’Andorra) van participar en la iniciativa, durant la qual es van dur a terme 210 entrevistes individuals amb les firmes per cobrir places de sectors com el comerç, hostaleria, restauració, informàtica, administració, pistes d’esquí o mecànica.

Val a destacar que més de 320 persones han participat en les últimes edicions del Workshop Ocupacional i s’han fet més de 1.340 entrevistes que han acabat amb la firma de 54 contractes laborals.

Comparteix

També t'interessarà

Enquesta

Carregant...
Load next