Fins a quin punt ens hem de preocupar per la caiguda de cabell?

LLEIDACOM
16-07-2018
  • Fins a quin punt ens hem de preocupar per la caiguda de cabell?

El cabell té un cicle de vida concret en funció de la zona corporal que es tracti i és normal que caiguin entre 100 i 150 cabells diaris. No obstant això, el cabell també pot caure en condicions patològiques com a manques, dèficit de ferro, per alteracions hormonals i altres malalties.

Ara bé, hem de patir per la caigua del cabell quan existeix una pèrdua excessiva i perllongada del cabell o quan s'aprima o s'acompanya de pèrdua de pèl en celles o pestanyes. També si la caiguda deixa plaques alopèciques circulars, quan la línia d'implantació del cabell a nivell frontal retrocedeix o si existeix signes d'inflamació o zones en les quals ha caigut el cabell amb aspecte de cicatriu.

La caiguda abundant de cabell significa alopècia, però n'hi ha de molts tipus i en alguns casos es tracta d'una condició estacional que posteriorment es recupera. No obstant això, en altres casos l'alopècia és irreversible, com en el cas del lupus. Per aquest motiu convé sempre consultar amb un dermatòleg davant una caiguda abundant de cabell.

Obviament existeixen diferents tractaments per a l'alopècia, però abans s'ha d'estudiar la causa. Per exemple, en el cas de l'alopècia androgenètica, que és la que més afecta als homes, es pot tractar amb minoxidil al 5% per via tòpica, o amb una pastilla de finasterida d'1 mg diari que té un efecte antihormonal.

 

DRA. Mª REYES GARCÍA DE LA FUENTE
Dermatòloga de Vithas Lleida
Comparteix

També t'interessarà