Fira de Mollerussa homenatja el seu vessant humà amb motiu dels 150 anys d'història de Sant Josep

REDACCIÓ / ACN
Publicat: 
13-03-2023
Temps aproximat lectura Temps aproximat de lectura:
 • Fira de Mollerussa homenatja el seu vessant humà amb motiu dels 150 anys d'història de Sant Josep
  Peu de foto: 
  Fira de Mollerussa
 • Fira de Mollerussa homenatja el seu vessant humà amb motiu dels 150 anys d'història de Sant Josep
  Peu de foto: 
  Fira de Mollerussa
 • Fira de Mollerussa homenatja el seu vessant humà amb motiu dels 150 anys d'història de Sant Josep
  Peu de foto: 
  Fira de Mollerussa

Fira de Mollerussa ha celebrat aquest passat diumenge un acte institucional al Teatre L'Amistat de la capital del Pla d'Urgell per homenatjar part del conjunt de persones que han fet possible que la Fira de Sant Josep estigui a punt de complir 150 anys d'història, del 17 al 19 de març. Així, la jornada ha servit per reconèixer la tasca que han fet al llarg del darrer quart de segle exalcaldes, exdirectors i expresidents de la diputació per afavorir el desenvolupament d'un esdeveniment agrícola referent a les terres de Lleida. El president de la Diputació de Lleida, Joan Talarn, ha presidit la vetllada que ha comptat també amb les intervencions del president de l'ens firal, Marc Solsona, i el director, Xavier Roure, entre altres.

El documental Passat, present i futur de Sant Josep, la història de 150 anys de la fira, encarregat a Mollerussa Televisió i realitzat per Miquel Àngel Daviu i Nil Ortiz, ha apropat l'evolució històrica del certamen mitjançant el testimoni d'un bon nombre d'expositors així com d'entrevistes a l'alcalde i el director i del relat històric de geògraf i historiador, Ignasi Aldomà. En la presentació del vídeo, Daviu va voler agrair les imatges del cineasta local.

Ramon Monfà dels anys 60 per la seva gran aportació al documental, així com la col·laboració també de TV3, Lleida Televisió i Mollerussa Televisió, a més de firmes de fotografia com Calafell i Defoto, i de particulars.

El segon projecte dut a terme amb motiu de l'efemèride ha estat el llibre 150 anys de Sant Josep. Les veus d'una fira, a càrrec del periodista mollerussenc Oriol Bosch, delegat a Ponent de l'Agència Catalana de Notícies (ACN), qui ha comptat amb la col·laboració de la també periodista i mollerussenca Helena Culleré, cap de Comarques del diari Segre. L'obra té com a prologuista, a la vicedirectora del diari Segre, la periodista Anna Gómez.

En les entrevistes que la periodista i conductora de l'acte durant el diumenge al matí, Núria Sirvent, va realitzar per introduir el llibre, l'autor, Oriol Bosch, va assenyalar que el propòsit era "buscar el testimoni de primera mà d'aquelles persones que en els últims anys cinquanta anys han format part de l'engranatge d'aquesta gran fira", mentre que la col·laborada Helena Culleré indicava que també s'ha tractat del vincle personal d'aquestes 23 persones (alcaldes, directors, membres de comitès i auxiliars de fira) amb la fira.

Per la seva part, la periodista Anna Gómez es va referir a la vinculació de Mollerussa amb el desenvolupament de la Fira de Sant Josep i de la connexió, al llarg de les diferents etapes de la vida, dels ciutadans i ciutadanes amb el certamen.

L'acte previ a la celebració de la 150 Fira de Sant Josep del 17 al 19 de març ha finalitzat amb un aperitiu al hall del Teatre de L'Amistat.

Comparteix

També t'interessarà