Fira Heroica en més d'un sentit

R. RAMÍREZ
17-09-2018
  • Fira Heroica en més d'un sentit
  • Fira Heroica en més d'un sentit
  • Fira Heroica en més d'un sentit

Fulleda va reunir ahir unes vuit-centes persones a la cinquena edició de la Fira Heroica, un certamen que s’ha fet digne d’aquest nom en més d’un sentit. En primer lloc, perquè commemora els combats de la guerra del Francès i reivindica les arrels familiars d’Agustina d’Aragó en aquest poble de les Garrigues. El segon motiu és que organitzar-la requereix un esforç titànic per a aquest municipi que només té vuitanta-sis habitants censats. Celebrar-la és possible gràcies al treball de mig centenar de voluntaris, una xifra que suposa més de la meitat de la població.

La fira va reunir una vintena de parades de productes d’alimentació de proximitat de Fulleda i municipis veïns, amb productes locals com oli i vi, així com demostracions d’oficis antics amb un picapedrer, un bufador de vidre i un cisteller. El plat fort de la jornada van ser les quatre representacions històriques de la guerra del Francès en clau còmica a càrrec del grup Les Enfants, que van establir un “campament napoleònic” al poble. També hi va haver actuacions de trabucaires. Jocs tradicionals per a nens i un taller culinari dedicat a les ametlles rampinyades van completar el programa d’activitats. Els organitzadors es van mostrar satisfets al rebre més gent que el 2017 i van apuntar que el bon temps ha afavorit l’afluència de públic.

Al llarg de la jornada, el municipi va distingir amb el Porró de Fulleda Txell Bonet, periodista i parella de Jordi Cuixart i l’avi de la qual és originari d’aquest municipi de les Garrigues. Un equip d’un canal de televisió finlandès que elabora un reportatge sobre Bonet va filmar el lliurament del premi, amb la qual cosa Fulleda i aquesta fira apareixeran tard o d’hora a la televisió de Finlàndia.

 

Notícies relacionades: 
Comparteix

També t'interessarà

Enquesta

Veus encertat haver aixecat ja l'estat d'alarma?