FiraTàrrega 2023 tanca amb èxit de públic i un 94% d’aforament als espectacles de pagament

REDACCIÓ
Publicat: 
11-09-2023
Temps aproximat lectura Temps aproximat de lectura:
  • FiraTàrrega 2023 tanca amb èxit de públic i un 94% d’aforament als espectacles de pagament
    Peu de foto: 
    Foto: Núria Boleda - FiraTàrrega
  • FiraTàrrega 2023 tanca amb èxit de públic i un 94% d’aforament als espectacles de pagament
    Peu de foto: 
    Foto: Núria Boleda - FiraTàrrega

FiraTàrrega 2023 ha tancat l'edició amb un 94% d'aforament complet als 24 espectacles de pagament i uns elevats registres de públic a les 22 propostes gratuïtes programades durant els quatre dies del festival. En total, s'han distribuït un total de 13.068 entrades entre les venudes (8.930) més les invitacions professionals (4.138) i s'ha penjat el cartell de ple en 88 funcions de les 100 programades.

Del dijous 7 al diumenge 10 de setembre, fins a 350 artistes de 45 companyies amb 46 espectacles han actuat en 174 sessions en 17 espais d'exhibició de la programació oficial. El 50% de les companyies han estat catalanes mentre que fins a un 28% han estat internacionals procedents de països habituals com França, Canadà, el Regne Unit, Bèlgica, Itàlia o Portugal i d'altres menys freqüents com Dinamarca, la República Txeca o Lituània, amb els quals FiraTàrrega ha establert llaços de col·laboració en els darrers anys. També han participat un 22% de formacions d'arreu de l'estat vingudes de Navarra, Euskadi, Balears, Andalusia, Madrid, Galícia i el País Valencià. FiraTàrrega 2023 ha comptat amb 25 estrenes, 12 de les quals procedents del programa Suport a la Creació. Respecte la Zona OFF, s'han comptabilitzat fins a 298 actuacions a càrrec de 76 companyies diferents a les 7 zones habilitades per aquests espectacles.

FiraTàrregaPRO Catalan Arts ha registrat el rècord d'acreditats amb 1.200 professionals registrats de 630 entitats i 30 països diferents que han participat en la vintena d'activitats preparades a La Llotja i el Jardí PRO amb taules rodones, cartografies i eines per a professionals. Durant aquests dies, el Servei de Premsa ha acreditat un centenar de professionals entre redactors, fotògrafs i membres d'equips de televisió.

La zona d'acampada ha registrat, finalment, un total de 1.950 campistes durant els quatre dies i l'autocar Puja-Baixa va comptar amb 44 usuaris que dissabte van venir des de Barcelona per gaudir de FiraTàrrega amb un bus llançadora que va tornar a última hora de la nit.

Els targarins han ofert fins a 300 llits per allotjar tots els professionals i artistes assistents a l'edició que complementen l'oferta d'allotjament d'hotels i apartaments de la comarca i província.

193 professionals han fet possible aquesta edició

Un total de 193 professionals han fet possible la 43a edició de FiraTàrrega. Aquest grup humà es divideix de la següent manera: 7 treballadors del personal fix; 4 freelance anuals (tècnica, premsa, àrea PRO i recursos externs); 1 administrativa, 1 coordinador del punt d'informació, 1 coordinador del mercat de paradistes, 1 coordinador de la Zona Off, 1 coordinador de la zona d'acampada, 1 videasta a la programació artística, 1 videasta a la Llotja, 2 fotògrafes, 1 community manager, 2 tiktokers, 28 regidors, 5 maquinistes, 2 auxiliars de brigada, 3 transportistes, 3 coordinadors a centraleta, 62 auxiliars tècnics (càrrega i descàrrega, muntatge, control d'accés,...), 34 auxiliars de FiraTàrrega (punt d'informació, taquilles, zona d'acampada, suport espais d'actuació, suport llotja i suport allotjaments), 24 membres de seguretat, 4 treballadors al Punt Lila, 4 professionals a l'ambulància i 1 metge de reforç al CAP de Tàrrega.

FiraTàrrega ha comptat amb un pressupost global de 1.204.250 euros per aquesta edició.

Comparteix

També t'interessarà