FiraTàrrega escalfa motors

REDACCIÓ
Publicat: 
21-08-2019
Actualitzat: 21-08-2019 9:21
Temps aproximat lectura Temps aproximat de lectura:
  • FiraTàrrega escalfa motors

A poc més de dos setmanes per obrir les portes, FiraTàrrega, la gran cita del teatre de carrer de la capital de l’Urgell que se celebrarà del 5 al 8 de setembre, es prepara per, en la 39 edició, donar veu a discursos “contemporanis, integradors, universals, cohesionadors i crítics” i poder dirigir-se a moltes tipologies de públic amb una mirada polièdrica. Per aquesta raó aquest any estan programats un total de 42 espectacles dividits en quatre grans eixos temàtics: territori, identitat, reflexió i compromís social.

Sota el paraigua artístic de territori, s’oferiran espectacles com A vore, de la companyia Avore, que posa en relleu danses de les Terres de l’Ebre; Teia, de Júlia Farrero, que s’inspira en les falles pirinenques, i Versiones parciales y erróneas de mi vida y mi gloria, de Glòria Ribera.

En el cas de la identitat, el festival ha programat companyies de diverses procedències, per reflectir la diversitat d’identitats existents al segle XXI, amb propostes com Así bailan las putas, de la companyia Sixto Paz, que qüestiona l’amor romàntic a partir de l’estudi i pràctica del ball twerking, i Bidaia, d’Hortzmuga.

Apel·lant a la responsabilitat artística, el festival apostarà per una perspectiva de gènere, igualtat i justícia social amb funcions com la instal·lació de Galmae C’est pas là, c’est par là, Excalibur, de les Germanes Picohueso, i Mission Roosevelt, de Tony Clifton Circus.

FiraTàrrega reflexionarà també sobre l’ús i els valors de les arts de carrer amb diversos espectacles, a més de la conversa inaugural entre la directora del Mercat de les Flors, Àngels Margarit, i el filòsof Xavier Antich, sobre l’espai públic i la creació artística.

Comparteix

També t'interessarà