FiraTàrrega tanca amb un 93 per cent d’ocupació als espectacles de pagament

X.S. / S.T.
Publicat: 
09-09-2019
Actualitzat: 09-09-2019 8:43
Temps aproximat lectura Temps aproximat de lectura:
  • FiraTàrrega tanca amb un 93 per cent d’ocupació als espectacles de pagament

Un 93% d’ocupació als espectacles de pagament i ple en carrers i places. Un balanç gairebé immillorable de la 39 edició de FiraTàrrega, que ahir va abaixar el teló després de quatre intenses jornades d’activitats escèniques. La nova directora artística del certamen, Anna Giribet, es va estrenar així amb èxit, ja amb la vista posada en el 40è aniversari el 2020.

FiraTàrrega va abaixar el teló ahir a la nit de la 39 edició amb un balanç “positiu” segons va destacar la nova directora artística, Anna Giribet, que va assegurar que “hem estat capaços d’explicar els quatre eixos temàtics d’aquest any: territori, compromís, identitat i reflexió”. En especial va fer referència a aquest últim i va posar de relleu “el risc i l’experimentació” en la conversa inaugural entre el filòsof Xavier Antich i la coreògrafa Àngels Margarit: “Apostem per nous formats i ens ha agradat, hem contribuït a eixamplar la ment.” Malgrat aquesta valoració de Giribet, bona part del públic no va aprovar la proposta inaugural.

FiraTàrrega va tancar ahir amb més d’un 93 per cent d’ocupació i 60 funcions esgotades de les 74 programades de pagament. El certamen va presentar 175 sessions de 42 companyies, xifra molt inferior respecte a anteriors edicions, fet que Giribet va atribuir a l’objectiu de millorar les condicions dels participants ja que el pressupost del certamen és el mateix que el 2011. Pel mateix motiu es va apostar per obres de mitjà o petit format i es van deixar de banda els grans muntatges, molt més cars. El certamen va registrar 990 professionals de 31 països diferents, sent els més representats el Regne Unit, França, Itàlia i Corea del Sud. L’any que ve, FiraTàrrega celebrarà el 40è aniversari, una edició que l’organització ja prepara. L’alcaldessa, Alba Pijuan, va fer referència a aquesta efemèride i va destacar que “FiraTàrrega és una eina de qualitat democràtica”.

Entre altres novetats de cara al 2020, destaca obrir el programa Suport a la Creació a les escoles a fi que els alumnes dels centres educatius de Tàrrega tinguin contacte amb els artistes i les companyies residents a la ciutat. Giribet, que va reivindicar treballar amb més antelació i amb nous socis, va anunciar que ampliarà la xarxa de festivals i institucions còmplices, estrenada amb èxit aquest any, amb la incorporació de l’ajuntament d’Agramunt, el festival de dansa Sismògraf d’Olot i el festival de circ Picat d’Alpicat. A més, està previst tornar a impulsar la formació en arts escèniques.

El Punt Violeta atén 150 consultes sense incidències greus

El Punt Violeta, estrenat aquest any a FiraTàrrega i habilitat per l’ajuntament de la ciutat al Parc Ondara, va atendre “unes 150 consultes informatives” i va registrar “alguna incidència però no remarcable”, segons va explicar l’edil d’Acció Social, Igualtat, Salut i Habitatge, Assumpta Pijuan. Es preveu que avui els tècnics facin la valoració final. Pijuan va destacar que els visitants de FiraTàrrega van fer una valoració “positiva” d’aquest punt contra les violències sexistes, masclistes i LGBTIQ-fòbiques.

Comparteix

També t'interessarà