Fitxatge estrella del Cadí

SEGREcom
28-05-2015
  • Fitxatge estrella del Cadí

El Cadí la Seu ha tancat el fitxatge de l'aler pivot internacional Tamara Abalde, de 26 anys i 1,90 d'estatura que procedeix del Perfumerías Avenida, subcampió de Lliga les dos últimes campanyes. La ferrolana, que no ha tingut gaire protagonisme en el conjunt de Salamanca, ha acceptat l'oferta del club lleidatà, on espera recuperar la seua millor versió que la va portar a debutar amb la selecció espanyola en els Jocs Olímpics de Pequín 2008, amb la qual es va penjar, un any més tard, la medalla de bronze a l'Europeu de Letònia. En les categories inferiors ha sigut campiona d'Europa sub-16 i sub-18.

Tamara, filla de l'exjugador de l'ACB Alberto Abalde, ha jugat set temporades a la Lliga Femenina, encara que en tres etapes diferents. Va debutar a la màxima categoria amb el Celta i després de tres campanyes (2004-2007) es va enrolar a la universitat americana de Lamar (2007-2008), per després tornar a Espanya de la mà del Rivas Ecópolis, amb què va ser dos temporades i mitja (2008-2010), ja que la tercera la va acabar a l'Obenasa Navarra. El 2011 va emprendre una altra aventura a l'estranger, aquesta vegada a França, per jugar a l'Aix-en-Provence (2011-12) i el Landes (2012-13). Les dos últimes temporades ha jugat al Perfumerías Avenida.

Es tracta d'una jugadora polivalent, capaç de jugar sota el cèrcol i d'obrir el camp gràcies al seu bon llançament exterior. Amb aquest fitxatge de luxe, el Cadí reforça el joc interior, en què ja s'ha assegurat la continuïtat de Georgina Bahí i és a un pas de renovar la jugadora franquícia, Laura Gil, que prepara l'Eurobàsquet amb Espanya.

El club va anunciar ahir la contractació de l'aler Belén Arrojo, de 20 anys i 1,88, formada al Segle XXI. La granadina procedeix del Mann Filter de Saragossa i ha sigut internacional en totes les categories. En unes setmanes disputarà l'Europeu amb la selecció sub-20 que dirigirà, precisament, el tècnic del Cadí, Miguel Ángel Ortega.

Amb aquests dos fitxatges (Tamara Abalde i Belén Arrojo) i les renovacions de Tània Pèrez i Georgina Bahí, el club gairebé té mig equip, pendent del definitiu de Laura Gil i de la base escorta belga Hind Ben Abdelkader.

Comparteix

També t'interessarà

Enquesta