Foment i Pimec ultimen un pacte per la representativitat

REDACCIÓ
12-03-2019
  • Foment i Pimec ultimen un pacte per la representativitat

Les patronals Pimec i Foment del Treball ultimen un acord que garanteixi la paritat en la quota de representativitat que posaria fi a dotze anys de discrepàncies entre aquestes dos formacions empresarials. Segons va explicar ahir el secretari general de Pimec, Antoni Cañete, abans d’assistir a una reunió informativa de socis de la patronal a Lleida, les dos formacions van tancar un preacord la setmana passada, amb la mediació del departament de Treball, que evita la confrontació directa que hauria generat que la Generalitat decidís finalment el percentatge final.

“Aquesta és una situació inèdita en tota la democràcia en l’àmbit empresarial que existeixi la mesura de la representació”, va explicar Cañete.

Va afirmar que el camí recorregut s’allarga a més de dotze anys de reivindicacions per part de Pimec i de vuit procés judicials perquè les pimes puguin estar representades a les meses de negociació com haurien d’estar-ho.

Segons va assenyalar el secretari general de Pimec, aquest preacord comporta tres punts clau. El primer exigeix que existeixi una unitat d’acció entre les dos formacions a l’hora de la negociació amb la resta d’agents socials. El segon requisit comportarà la desaparició de Federació de la micro, petita i mitjana empresa de Catalunya (Fepime), amb la qual cosa Pimec queda com l’únic representant patronal a Catalunya de les pimes. Finalment, el preacord estipula la representació paritària en l’àmbit d’acció institucional”.

 

Comparteix

També t'interessarà

Enquesta

Carregant...
Load next