Foment preveu un bon 2019 malgrat un fre al segon semestre

REDACCIÓ
12-04-2019
  • Foment preveu un bon 2019 malgrat un fre al segon semestre

El president de Foment del Treball, Josep Sánchez Llibre, preveu que el 2019 serà un bon any per a l’economia catalana malgrat admetre que a la segona meitat de l’any es produirà una “desacceleració”. “És cert que probablement al segon semestre hi hagi una certa desacceleració però a Foment del Treball mantenim que el 2019 serà un bon any econòmicament parlant per a Catalunya”, va afirmar, al costat del president de la patronal lleidatana COELL, Josep Maria Gardeñes, i la presidenta de Fecom, Maria Rosa Eritja.

“Nosaltres no som pessimistes respecte al creixement econòmic i als resultats econòmics del 2019, reconeixem una certa desacceleració de l’economia però en cap moment preveiem una recessió econòmica tal com es va plantejar el 2006 i el 2007”. Va fer aquestes afirmacions a Lleida després que hores abans la Cambra de Comerç de Barcelona mantingués les previsions de creixement de l’economia catalana per al 2019, que va situar en el 2,1 per cent, mig punt per sota del creixement que es va registrar durant l’any passat (2,6%), i més d’un punt inferior respecte a l’any 2017, quan va tancar amb una millora del 3,4 per cent.

Sánchez Llibre va explicar també que “les empreses s’han reestructurat, han fet un gran esforç en competitivitat, s’han internacionalitzat, entenem que malgrat que hi hagi algun petit sector que pugui patir més que un altre, l’any no serà negatiu per a l’economia espanyola”. Tot això serà important en la seua opinió per vèncer les dificultats, segons va apuntar producte del Brexit, la confrontació comercial entre la Xina i els Estats Units o la incertesa lligada a les pròximes cites electorals.

El president de la patronal va recordar que Coell i Fecom li van donar suport en la candidatura a la presidència. Així mateix, va destacar que Gardeñes és vicepresident de Foment del Treball i Eritja membre de la junta i va agregar que les dos organitzacions “han estat decisives en la consolidació del teixit empresarial i comercial de Lleida”.

Així mateix, va insistir en la seua aposta perquè Foment sigui la patronal del segle XXI, modernitzada i feminitzada, útil per a l’empresariat i en la qual Coell i la Fecom han de tenir un paper molt important, segons les seues paraules. Va oferir la capacitat de lobby de la patronal a les empreses de Lleida i va voler destacar que s’han superat els conflictes de Foment amb Cecot i Pimec.

 

Comparteix

També t'interessarà

Enquesta