Fondarella, seu de la vuitena Trobada de Colles Geganteres del Pla d’Urgell

J.GÓMEZ
12-05-2019
  • Fondarella, seu de la vuitena Trobada de Colles Geganteres del Pla d’Urgell

Fondarella va ser escenari ahir de la vuitena Trobada de Colles Geganteres del Pla d’Urgell. La festa va reunir tots els gegants i colles gralleres de la comarca, entre les quals El Gabatxet de Golmés i el Casal L’Arreu de Mollerussa, i va servir per presentar la nova Colla Gegantera de Fondarella. A partir de les cinc de la tarda, els participants van fer una rua per diferents carrers del municipi, acompanyats per un gran nombre de veïns de diferents municipis de la comarca. Tot i que hi havia una trentena de gegants convocats, la majoria no van poder participar en la festa pel fort vent que va bufar durant bona part de la jornada. Els gegantons i capgrossos no van fallar. La festa va acabar a la pista poliesportiva, on es van realitzar els tradicionals balls i l’entrega de records als participants.

La Trobada de Colles Geganteres del Pla d’Urgell es fa anualment i de forma itinerant als diferents municipis de la comarca. Així, la festa ja ha passat per Golmés, el Palau, Castellnou, Bell-lloc, Ivars d’Urgell, Linyola i Sidamon.


La sala d’actes va acollir la mostra ‘Un Pla d’Urgell gegant’ dedicada a les colles de la comarca

La iniciativa també ha impulsat la creació de colles a la comarca, com la Gratali de Linyola, Els Pelagalls de Sidamon i ara, la de Fondarella.

Paral·lelament, la sala d’actes de l’ajuntament de Fondarella va acollir l’exposició Un Pla d’Urgell gegant, en la quals els estudiants i veïns del municipi van poder descobrir tots els gegants amb els quals compta la comarca, com ara Lo Parrot i la Marieta de la Palla de Mollerussa.

La festa va comptar amb la col·laboració de l’ajuntament de Fondarella, del consell comarcal del Pla d’Urgell i de la Diputació, així com del departament de Cultura.

Comparteix

També t'interessarà

Enquesta

Et sembla bé relaxar l'ús de mascareta?