⏯️ Fortes tempestes amb pedra repartides per Ponent

ACN
04-06-2020
  • ⏯️ Cauen tempestes amb pedra repartides per Ponent

Un front de tempestes acompanyades pedra ha caigut de forma irregular per diferents municipis de Ponent aquest dimecres a la tarda. La tempesta que aquest dimecres a la tarda ha assolat bona part de Catalunya ha tingut la forma de pedregades intenses en alguns punts del territori. És el cas de les comarques centrals o de les de Ponent, on la pedra, algunes de la mida d'un euro, ha deixat estampes completament blanques a diversos indrets. Des del Servei Meteorològic de Catalunya s'indica que hi ha hagut també molta activitat elèctrica. Ha calculat que hi ha hagut prop de 32.000 llamps entre núvols i més de 2.300 que han tocat terra.

Segons ha explicat el president de sindicat agrícola Asaja a Lleida, Pere Roqué, encara és d'hora per fer una avaluació dels danys en cultius de fruita però per les imatges que estan veient "hi haurà explotacions que hauran quedat tocades al 100%. El front ha entrat pel sud, a les Garrigues i ha afectat llocs com les Borges Blanques o Arbeca, i ha anat pujant cap al nord cap al Pla d'Urgell i l'Urgell a municipis com Linyola, Bellpuig o Tàrrega, on s'han pogut veure imatges de molta calamarsa acumulada als carrers després de registrar 22 litres per metre quadrat en tant sols quinze minuts.

A més a més dels municipis de les Garrigues, l'Urgell i el Pla d'Urgell, les tempestes també han afectat altres zones situades més al nord, al Segrià, i segons Pere Roqué ha caigut pedra a Alpicat, i les partides de Torres de Sanui i la Copa d'Or, a Lleida, entre d'altres. En qualsevol cas, com que el front de tempestes encara no ha acabat de passar encara és aviat per fer un balanç dels danys en l'agricultura i caldrà esperar a les properes hores per conèixer més detall del perjudici.

A Lleida, la pedregada pot haver afectat diferents explotacions agrícoles. Segons ha explicat el president de sindicat agrícola Asaja a Lleida, Pere Roqué, encara és d'hora per fer una avaluació dels danys en cultius de fruita però per les imatges que estan veient "hi haurà explotacions que hauran quedat tocades al 100%. El front ha entrat pel sud, a les Garrigues i ha afectat llocs com les Borges Blanques o Arbeca, i ha anat pujant cap al nord cap al Pla d'Urgell i l'Urgell a municipis com Linyola, Bellpuig o Tàrrega, on s'han pogut veure imatges de molta calamarsa acumulada als carrers després de registrar 22 litres per metre quadrat en tant sols quinze minuts.

Més enllà d'això, la pluja no ha causat danys de consideració, i no ha motivat serveis extraordinaris dels cossos d'emergències.

[Imatges Àlex Mases, Asaja, Josep Lluís Dueñas @jldgp, @climadelleida, @NekoAlmacelles, Josep-Ignasi Macià @JIMacia, @jordiprat2, Josep Maria Perelló @JosepMariaPerel, Núria Serra, @urimg5 i @AjTàrrega]

Comparteix

També t'interessarà