Francesc Canosa serà l'encarregat de fer la glossa de l'acte de commemoració de la Diada del Pla d'Urgell

REDACCIÓ
Publicat: 
07-09-2023
Actualitzat: 07-09-2023 20:09
Temps aproximat lectura Temps aproximat de lectura:
  • Francesc Canosa serà l'encarregat de fer la glossa de l'acte de commemoració de la Diada del Pla d'Urgell
    Peu de foto: 
    foto d'arxiu: Pixabay

El periodista i escriptor Francesc Canosa i Farran serà l'encarregat de fer la glossa de l'acte de commemoració de la Diada Nacional de Catalunya,  organitzat pel Consell Comarcal del Pla d'Urgell per al proper divendres, dia 8 de setembre.  

Com a novetat, la celebració institucional es traslladarà al centre d'interpretació Cal Sinen, a l'estany d'Ivars i Vila-sana,  "per voluntat de l'equip de govern de descentralitzar i fer partícips més directament a tots els pobles de la comarca en aquells esdeveniments promoguts per l'ens comarcal",  ha explicat el seu president, Carles Palau. 

Per Palau, Cal Sinen té també una significació especial perquè "en aquesta masia s'ha documentat que el President Lluís Companys va estar-hi present  i, per tant, és també una manera de vindicar i reconèixer els dirigents que, en el curs de la història de Catalunya, s'han significat per la defensa de les nostres llibertats, com feren els malaurats defensors en la Guerra de Successió".  

L'acte s'iniciarà a les  20 hores amb la intervenció del president del Consell Comarcal del Pla d'Urgell, que cedirà la paraula a l'escriptor Francesc Canosa. Entre altres treballs, Canosa ha publicat títols relacionats amb l'economia del Pla d'Urgell, com ara  "L'Imperialisme Dolç"  (Pagès Editors), dedicat al cultiu de la fruita dolça o "Aigua a les venes" (Editorial Fonoll), centrat en la importància dels canals d'Urgell.
 

Comparteix

També t'interessarà