Frenada al pàdel 'indoor'

XAVIER MADRONA
01-06-2020
  • Frenada al pàdel 'indoor'

La Federació Espanyola de Pàdel va haver d’emetre ahir un comunicat per advertir als clubs i federats que en fase 1 només es podrà jugar 2x2, que és la forma habitual com es juga en aquest esport, únicament si la instal·lació és a l’aire lliure, però no si és coberta. D’aquesta forma es desdeia del que es va dir la setmana passada quan va interpretar que la modificació de la normativa del BOE servia per a qualsevol instal·lació. El mateix passa en el tenis, encara que en aquest cas no són gaires les pistes cobertes.

Les federacions de pàdel, pilota i tenis, en especial la primera, no donaven crèdit divendres passat quan van rebre una carta firmada pel director general del CSD, Mariano Soriano, en la qual l’organisme afirmava que “aquesta flexibilització de les mesures propicia que en instal·lacions a l’aire lliure es puguin jugar els dobles de tenis, jugar al pàdel dos parelles, jugar al frontó per parelles, etc. Així com fer classes a grups de fins a 10 persones”, segons va recollir el portal Iusport.

Els clubs lleidatans de pàdel amb pistes ‘indoor’ van mostrar indignació per aquest canvi sobtat

La mateixa Generalitat, que la setmana passada va fer diverses consultes abans de donar llum verda al joc per parelles a la instal·lació que fos, va comunicar a última hora de dissabte que seguint les instruccions de la direcció general del CSD, “es permet l’obertura de les instal·lacions a l’aire lliure perquè es pugui jugar a dobles en tenis, al pàdel 2x2 i al frontó per parelles”. Sempre recalcant que és a l’aire lliure, no a recinte cobert.

Davant de la confusió creada en dies precedents, les instal·lacions lleidatanes de pàdel indoor ja havien jugat partits 2x2 la setmana passada. Per això ahir van mostrar indignació al conèixer la notícia. Iván Solís, un dels socis de Waps Padel & Sports de Torrefarrera, reaccionava així davant d’aquesta nova rectificació: “Ens marejaran. L’anterior diumenge les federacions anunciaven l’autorització dels partits de dobles, però fins dimarts no va arribar la confirmació. Ara, el CSD diu que només les instal·lacions a l’aire lliure. És de bojos”, va assenyalar. Solís va assegurar que es tracta d’un gran perjudici perquè havien contractat monitors, servei de neteja i tenien reservades classes a l’escola, tant d’adults com de nens.

Per la seua part, Albert Gadea, propietari de Pàdel Indoor Lleida, parlava de la “incompetència” demostrada pel CSD. “Dimarts autoritzaven una cosa i al cap de menys d’una setmana i amb nocturnitat i traïdoria a les 21.00 d’un diumenge ens en comuniquen una altra. És d’una incompetència total”, va dir Gadea.

Comparteix

També t'interessarà

Enquesta

Creus que en els últims anys s'han incrementat la intolerància en la nostra societat?