Front comú per la inserció laboral a la Segarra

REDACCIÓ
Publicat: 
29-10-2021
Temps aproximat lectura Temps aproximat de lectura:
  • Front comú per la inserció laboral a la Segarra

Aquest dijous s'ha signat l'acord marc de la XIL (Xarxa d'Inserció Laboral) al Consell Comarcal de la Segarra. Per primer cop d'ençà que es va crear la xarxa, l'any 2013, s'ha realitzat una signatura de l'acord marc / protocol per a la xarxa d'inserció laboral de la comarca.  Les entitats que s'han reunit per firmar l'acord i que actualment formen part de la XIL són el Consell Comarcal de la Segarra, la Paeria de Cervera, l'associació ASPID, el Grup Alba – Enfoc, la Fundació i Empresa d'Inserció Xavier Paules, l'Emaús Rural i finalment la Casa Dalmases.

La Xarxa d'Inserció Laboral és un conjunt d'entitats que ofereix serveis d'orientació, prospecció i inserció laboral a La Segarra. Treballa de manera coordinada per potenciar la concertació territorial, optimitzar els serveis i promoure activitats conjuntes. Des d'aquesta s'elabora el TOT (Tauler d'Ofertes de Treball), es gestionen les ofertes de feina, s'executen diferents programes com per exemple programes específics per persones en risc d'exclusió, amb diversitat funcional i col·lectius vulnerables, també es fa difusió dels serveis d'orientació, formació, assessorament i inserció del territori, es vetlla per les necessitats de les empreses que cerquen perfils professionals i es promouen accions de networking i fires d'ocupació com la jornada "Connectem La Segarra".

Cal destacar que la XIL vetlla per la inserció laboral de les persones en recerca de feina i que les portes estan obertes a totes les entitats de la comarca sense ànim de lucre i que realitzin activitats relacionades amb la inserció laboral. També cal destacar que tots els membres, duen a terme diferents activitats com podrien ser exemple el butlletí de la XIL o la jornada del Connectem Segarra.

A l'acte hi han assistit el president del Consell el Sr. Francesc Lluch Majoral, el conseller de Promoció Econòmica al Consell Sr. Josep Esquerra, l'alcalde de Cervera, el Sr. Joan Santacana Vélez, la presidenta de l'Associació de Paraplègics i Discapacitat Físics de Lleida (ASPID) la Sra. Bibiana Bendicho Latre, el president de l'Associació Alba el Sr. Carles de Ahumada Batlle, l'administrador mancomunitat de l'Empresa d'Inserció el Sr. Xavier Romero Galdeano, la presidenta de la Fundació Xavier Paules la Sra. Montse López, la presidenta de l'Associació Emaús Rural la Sra. Maria Concepción Plaza Rivero i la directora de la Fundació Casa Dalmases la Sra. Belén Jürschik Ribera. Per altra banda, el representant de la Fundación-Once, no ha pogut assistir a la firma, ja que actualment es troben en canvis a la direcció general.

Comparteix

També t'interessarà