Fruita amb Justícia Social denuncia l'exclusió de la Comissió de Coordinació de la Campanya Agrària

ACN
Publicat: 
05-08-2022
Actualitzat: 05-08-2022 7:00
Temps aproximat lectura Temps aproximat de lectura:
  • Fruita amb Justícia Social denuncia l'exclusió de la Comissió de Coordinació de la Campanya Agrària
    Peu de foto: 
    Imatge d'arxiu Plataforma Fruita Amb Justícia Social

Fruita amb Justícia Social ha denunciat que la delegació del Govern a Lleida, a través de la responsable de l'Oficina del delegat territorial, Montse Bergés, els ha denegat ser membre de ple dret de la Comissió de Coordinació de la Campanya Agrària de Lleida. La plataforma recorda que és l'única organització catalana dedicada exclusivament a la defensa dels drets de les persones temporeres i que va ser ella qui va proposar, precisament la creació de l'ens, a través d'una demanda reiterada feta des del 2018. Tot i això, i malgrat el compromís del Govern d'establir vies de comunicació permanents i reunions de treball amb ells, asseguren, des de la creació de la comissió, al 2021, la Plataforma no ha estat "mai" convidada a la comissió.

Fruita amb Justícia Social critica que Bergés, en una carta sense registrar signada el 13 de juliol, ha respost negativament a les dues peticions d'ingrés registrades per la Plataforma (el 2 de març i el 28 de maig de 2022) adreçades al delegat, Bernat Solé, al director dels Serveis Territorials a Lleida, d'Acció Climàtica, Alimentació i Agenda Rural, i la consellera, Teresa Jordà. A més, lamenten que, en canvi, sí que formen part de la Comissió altres entitats del tercer sector o, fins i tot, sindicats agraris no representatius com Asaja.

Els membres de la plataforma deixen clar que si amb aquest "veto" el Govern i els seus representants a Lleida "pensen que defallirem en la nostra lluita per defensar els drets laborals i humans dels treballadors i treballadores temporers, van molt equivocats".

El delegat del Govern posa en valor la tasca de Fruita amb Justícia Social

El delegat del Govern a Lleida, Bernat Solé, ha posat en valor "la bona feina que fa Fruita amb Justícia Social" i ha assenyalat que, des de la Delegació del Govern, s'hi han reunit en diverses ocasions "per abordar les problemàtiques i allò que ens preocupa". Pel que fa a la Comissió de Coordinació de la Campanya Agrària de Lleida, ha indicat que es va crear "en un context covid" i en formen part, per una banda, institucions com ara la Generalitat, la Diputació de Lleida, la Subdelegació del govern espanyol i els ajuntaments de Lleida i dels municipis del Baix Segre que van estar confinats durant la pandèmia. "Això demostra que és una comissió que respon a aquest context covid", ha remarcat.

Per altra banda, també integren la comissió representants del sector agrari i, pel que fa a entitats, en formen part Creu Roja, Càritas i Arrels, que "són entitats que han col·laborat de manera directa amb la Generalitat en els diferents operatius i dispositius específics de la campanya agrària, sobretot en context covid" i, per això, "és una comissió de coordinació", ha dit el delegat del Govern a Lleida.

De totes maneres, Bernat Solé ha expressat que la voluntat de la Delegació del Govern és "seguir treballant colze a colze amb totes les entitats que treballen per garantir els drets de totes les persones" i, entre aquestes, també hi inclou Fruita amb Justícia Social.

Comparteix

També t'interessarà