Actualitat

Més notícies »

Fruits de Ponent entra com a sòcia a Anecoop per a la comercialització

REDACCIÓ
08-02-2018

La cooperativa de segon grau Fruits de Ponent, amb seu a Alcarràs, s’ha incorporat com a sòcia de la també cooperativa valenciana Anecoop. En paraules del director de l’entitat lleidatana, Josep Presseguer, es tracta de “l’evolució natural” ja que ja feia anys que col·laboraven en matèria comercial i va destacar que cadascuna de les dos cooperatives de segon grau manté la seua independència com a organització.

Des de la seua fundació, el 1975, Anecoop s’ha constituït com una de les grans empreses internacionals de distribució de cítrics, hortalisses, fruites no cítriques i vins. És la primera empresa hortofructícola de la Mediterrània, líder espanyola en la comercialització de fruites i hortalisses, primer exportador i segon comercialitzador de cítrics del món i primer operador de síndries i caquis d’Europa. La cooperativa Fruits de Ponent produeix 62 milions de quilos de fruita a l’any, dels quals el 80% correspon a fruita de pinyol (préssecs, nectarines, paraguaians) i el 20% a fruita de llavor (peres, pomes), així com d’altres tipus, com ametlles i cereals, a banda de produir i comercialitzar oli d’oliva verge extra i comptar amb altres unitats de negoci, com l’agrobotiga i les gasolineres Ramell. Actualment, Fruits de Ponent exporta fruita a més de cinquanta països de quatre continents.

Anecoop, que l’any 2015 va posar en marxa una oficina comercial a la vall de l’Ebre, reforça la seua presència a la zona, potencia la fruita de pinyol de recol·lecció a partir del juny i amplia l’oferta de productes dels seus socis amb fruita de llavor. Fruits de Ponent considera que tant una com l’altra es complementen en el mercat amb oferta de fruites tant pròpies de l’estiu com de l’hivern i destaca la seua aposta pels mercats exteriors. Amb aquesta decisió, aspira a poder arribar a més països amb els seus productes i tenir accés, per exemple, als centres d’investigació d’Anecoop. “Enforteix tothom”, va destacar Josep Presseguer, “amb un calendari i programació (de comercialització, en especial de fruita) al llarg de tot l’any”.

Amb la incorporació de Fruits de Ponent, Anecoop suma un total de 69 socis. La seua xarxa comercial es troba situada en punts estratègics de països com França, el Regne Unit, Holanda, la República Txeca, Eslovàquia, Polònia, Rússia i la Xina, aquesta darrera orientada a la comercialització de vins.

“Aliança amb l’objectiu de continuar creixent i compartir sinergies”

El president de Fruits de Ponent, Sebastià Escarp, va destacar que, “després de complir els 25 anys al mercat, ens hem plantejat aquesta aliança amb l’objectiu de continuar creixent i compartir sinergies útils tant per a Anecoop com per a Fruits de Ponent”.

El president d’Anecoop, Alejandro Montsó, va afirmar que la incorporació com a soci de Fruits de Ponent “permet reforçar la nostra solidesa, amb una estructura potent que hem aconseguit aixecar tots plegats. Avui és un honor que Fruits de Ponent i Anecoop siguin ja part d’un mateix projecte. Junts sumem amb la força de la integració de l’oferta, amb l’objectiu d’assolir una dimensió bàsica per tal de ser més competitius”.

Comparteix

També t'interessarà

Agenda

maig

dl dt dc dj dv ds dg
 
1
 
2
 
3
 
4
 
5
 
6
 
7
 
8
 
9
 
10
 
11
 
12
 
13
 
14
 
15
 
16
 
17
 
18
 
19
 
20
 
21
 
22
 
23
 
24
 
25
 
26
 
27
 
28
 
29
 
30
 
31
 
 
 
 

Enquesta