Fruits de Ponent ja recull pomes de muntanya

REDACCIÓ
03-10-2018
  • Fruits de Ponent ja recull pomes de muntanya

Fruits de Ponent va presentar ahir les seues primeres pomes de muntanya, produïdes en finques del Vall del Llobregós, a Vilanova de l’Aguda i Sanaüja. La producció forma part d’un projecte pilot per implantar aquesta fruita en una zona del secà convertida al regadiu, gràcies al canal Segarra-Garrigues.

De moment n’ha recollit unes 250 tones, però l’objectiu és anar sumant més hectàrees per incrementar aquesta xifra i anar introduint la poma al mercat.

Per això, Fruits de Ponent compta ja amb la denominació GR APPLE com a homenatge als Grans Recorreguts (GR) que també creuen per aquesta zona. El director general del grup, Josep Presseguer, va apuntar que la zona de la Vall del Llobregós és idònia per al cultiu de poma, ja que les terres fèrtils i amb molta matèria orgànica produeixen fruits saborosos, amb un color intens i de tast cruixent. En aquesta campanya s’han produït varietats fuji i gala, principalment.

El president de Fruits de Ponent, Sebastià Escarp, va recordar que aquest projecte va començar l’any 2014 gràcies a la cooperació entre el grup i productors de la zona que van constituir la cooperativa Agrària del Llobregós.

Comparteix

També t'interessarà

Enquesta

Creus que en els últims anys s'han incrementat la intolerància en la nostra societat?