Fulleda es prepara per la seva 3a Marxa Heroica

REDACCIÓ
20-02-2019
  • Fulleda es prepara per la seva 3a Marxa Heroica

La Marxa Heroica, és un esdeveniment esportiu no competitiu que adopta el nom a partir del monument a l’Agustina d’Aragó que hi ha a Fulleda. L’Agustina, filla de fulledencs, va defensar heroicament Saragossa dels francesos durant la guerra del francès. L’oleografia i l’entorn d’aquesta població garriguenca és abrupta amb desnivells, pedres i molta vegetació autòctona. A tot això hi sumen una distància de 30 quilòmetres, un fet que reclama cert heroicisme per completar aquesta marxa i no acabar una mica cansat. És per això que aquesta marxa es considerada "Heroica", una iniciativa que neix el 2017 de la mà de l’Ajuntament de Fulleda i Boira Experience.

La Marxa Heroica està oberta a tothom, cadascú la pot fer al seu ritme i temps, tant caminant com corrent, del més jove al més vell, però es recomana fer-la tranquil·lament amb familiars i amics.

Tres recorreguts diferents

La Marxa compta amb un recorregut curt d’aproximadament 10 km, un de mitjà d'uns 18 km i un de llarg de fins a 30 km. El trajecte curt és apte per a totes les edats i condicions físiques, mentre que el recorregut mitjà és una mica més exigent. El recorregut llarg juga en una altra lliga i als molts quilómetres que el conformen s'hi ha de sumar tot el desnivell acumulat positiu. 

Lloc de sortida

Com sempre, la Marxa s'inicia des de la Sala de Fulleda. L'horari de sortida del recorregut llarg és les 8.00 hores, mentre que els que fan els recorregut mitjà i curt sortiran a les 9.00 hores. Pel que fa als avituallaments, els de Boira Experience volen innovar per tal d'evitar generar un excés de residus i per reduir el temps d’espera dels participants de la marxa. A la 3a Marxa Heroica de Fulleda els participants hi trobaran els avituallaments tan sòlids com líquids repartits al llarg del recorregut.

Altrament, des de l'organització expliquen que totes i tots els participants tindran un obsequi, el qual cada any intentem que serveixi per reduir l’impacte mediambietal de la marxa i que no sigui d’un sol ús.

Comparteix

També t'interessarà

Enquesta

Et sembla bé relaxar l'ús de mascareta?