Funatic estrena el documental guanyador del premi César francès

SEGREcom
Publicat: 
23-01-2015
Actualitzat: 23-01-2015 9:32
Temps aproximat lectura Temps aproximat de lectura:
  • Funatic estrena el documental guanyador del premi César francès

L'Espai Funatic de Lleida és un dels 55 cines de tot Espanya que avui estrenen la pel·lícula Camino a la escuela, gran triomfadora dels premis César del cine francès l'any passat en la categoria de documentals. La cinta, dirigida per Pascal Plisson i realitzada amb la col·laboració de l'Obra Social La Caixa, descriu les mil i una vicissituds que han d'afrontar cada dia tres nens i una nena d'entre 11 i 13 anys de diferents llocs remots del planeta per arribar a l'escola.

El documental narra la història de Jackson (11 anys, Kènia), Carlitos (11 anys, Argentina), Zahira (12 anys, Marroc) i Samuel (13 anys, Índia), quatre nens procedents de diferents punts del món que, malgrat les seues diferències, comparteixen la mateixa avidesa per aprendre superant la distància, la discapacitat i la discriminació.

La Caixa inclourà dins del seu programa educatiu la projecció d'aquest film com un recurs pedagògic perquè les escoles puguin visionar-lo a les aules i treballar-lo a classe. La recaptació de la venda futura del DVD de la pel·lícula a Espanya es donarà a Unicef-Espanya. Aquest projecte contribueix amb l'ONG francesa Sur le Chemin de l'École, que té per objectiu garantir l'educació dels protagonistes del film.


Fitxa de la pel·lícula amb tots els horaris


 

Comparteix

També t'interessarà