Gairebé 12 hores de ‘streaming solidari’ a l’Alta Ribagorça

XAVIER MADRONA
03-04-2020
  • Gairebé 12 hores de ‘streaming solidari’ a l’Alta Ribagorça

L’Alta Ribagorça també s’ha mobilitzat en la lluita contra el coronavirus i ha organitzat per demà dissabte un esdeveniment solidari en línia denominat @Primaverasportfest. Els donatius que es recaptin serviran per finançar la investigació de l’Hospital Germans Trias amb activitats físiques i culturals per a totes les edats, música, tallers de cuina i entrevistes a esportistes famosos, que podrà seguir-se, en streaming, a través d’Instagram o Zoom, des de les 9.00 fins a les 20.30 hores.

Sota el hashtag #laltaribagorçaescorona, la iniciativa se suma a la campanya de captació de fons #YoMeCorono, amb l’objectiu de finançar la investigació davant la Covid-19 que du a terme l’equip de metges i investigadors de la Fundació Lluita contra la Sida, IrsiCaixa i l’Hospital Universitari Germans Trias i Pujol.

Entre les sessions d’activitat física programades figuren el ioga, jocs infantils de coordinació, classes de fitness, zumba, spinning, pilates i ball reggaeton dance. També s’han programat entrevistes a destacades figures de l’esport que s’han afegit a aquesta causa solidària com ara els lleidatans Isidre Esteve (pilot), Araceli Segarra i Oriol Baró (alpinistes) i Xavier Estrada (àrbitre internacional de futbol); el muntanyenc Òscar Cadiach (ha ascendit els catorze pics de més de vuit mil metres); l’atleta de carreres de muntanya Núria Picas (campiona del món l’any 2012); i el futbolista Jonathan Soriano, entre d’altres.

Les entrevistes aniran a càrrec dels periodistes lleidatans Artur Peguera i Manel Tahull, així com Jordi Grau i Víctor Patsi.

Així mateix, també hi haurà espai per a la cultura. Actuarà Ribatònics, un grup de música tradicional format per gent de la Ribagorça catalana i aragonesa que es va formar a partir dels alumnes d’acordió diatònic de l’Escola Municipal de Música del Pont de Suert. Aquest és, precisament, l’origen del seu nom, Ribatònics: Ribagorça & Diatònics. A més de la música, també s’ha previst una actuació teatral.

Comparteix

També t'interessarà

Enquesta

Creus que en els últims anys s'han incrementat la intolerància en la nostra societat?