Gelades i pluges fan malbé vinyes, cereals i fruiters

redacció
29-04-2017
  • Gelades i pluges fan malbé vinyes, cereals i fruiters

Unió de Pagesos ha fet una primera valoració dels efectes de les gelades i la pluja de la passada nit en diversos punts de Catalunya i calcula que ha afectat de forma desigual els cultius de fruita dolça, vinya i cereals en gran part de les comarques. Preveu que no serà fins avui quan es podrà fer un balanç més precís de la situació, davant de la possibilitat de noves caigudes dels termòmetres per sota de zero graus ahir a la nit a avui.

A les comarques de Lleida, en les quals moltes poblacions van registrar la nit de dijous a divendres temperatures sota zero, la gelada podria haver afectat de manera desigual els cultius de les zones més profundes. A la Vall del Corb (Sant Martí, Verdú, Rocafort i Nalec), una zona amb unes 1.000 hectàrees de vinya, possiblement en resultarà afectada la part més profunda. També hi ha hagut danys en vinyes del Pallars Jussà.

UP estima que les parts profundes de vinyes han pogut resultar perjudicades per gelades

En el cas de zones de fruiters, les temperatures també van caure sota zero i no es descarten danys, que caldria valorar en els propers dies. S’estima que la gelada va afectar un 50% de la vinya de Sarral, a la Conca de Barberà, 1.000 hectàrees a la Vall del Corb i també aquest mateix cultiu en diversos municipis del Baix Empordà, com Calonge. A Capafonts (Baix Camp), hi ha hectàrees de pomeres afectades i a Bràfim (Alt Camp) la pluja ha afectat entre un 80 i un 90% la cirera primerenca.

Segons UP, a la Catalunya Central, a l’Anoia, el Berguedà, el Solsonès, Osona i el Moianès, la gelada va ser generalitzada. Mentrestant, a les comarques de la província de Girona, la gelada ha afectat cultius de vinya en diversos municipis del Baix Empordà. També han resultat afectats els cultius de fruita dolça al Baix Empordà, i de cereals a les comarques de la Garrotxa, Gironès, la Selva i el Pla de l’Estany.

Comparteix

També t'interessarà

Enquesta

Carregant...
Load next