Gemma Capell: 'Jo sóc lo millor que li pot passar a qualsevol persona'

LLEIDACOM / Sònia Cascón
Publicat: 
27-12-2019
Actualitzat: 13-10-2020 12:58
Temps aproximat lectura Temps aproximat de lectura:
  • Gemma Capell: 'Jo sóc lo millor que li pot passar a qualsevol persona'
    Peu de foto: 
    Sònia Cascón

Li vaig dir que triés ella el bar on volia quedar per fer l'entrevista i de seguida em va contestar, 'quedem al Beat que em dóna bon rotllo, sempre m'ha agradat aquest bar'. I vaig pensar que no podia ser d'una altra manera, a la Gemma Capell li pega aquest bar. Ella és la fundadora de 'Red Flavors' i li dedico el meu Talent Lleidatà d'aquesta setmana.

La Gemma Capell és la gran de dues germanes, és de Mollerussa i té una família força 'pintoresca', 'jo vinc de pares comerciants, els meus pares tenen un súper enmig de Mollerussa que ja era del meu besavi, però el meu pare és instructor de vol, la meva mare és artista i la meva germana estilista i influencer'. Els records que té de la seva infància, són bons, feliços, 'els meus pares sempre ens han donat tot el que hem volgut, han treballat sempre molt per això, però jo, per exemple el dia que tongui un fill prefereixo no poder-li donar tot el que em demani però ser-hi més'.

Es defineix com una persona molt 'agonies' i molt autoexigent, 'tinc molts defectes però també tinc moltes virtuts, i és que jo m'estimo molt i sempre li dic a la meva parella que el millor que li ha pogut passar sóc jo, sense pretensió i sense anar de sobrada, però al final si no t'estimes tu mateixa...'.

Fa tres anys que la Gemma Capell es va muntar la seva empresa, 'Red Flavors', una empresa de comunicació on tot gira al voltant de la gastronomia. Abans però, havia treballat en molts llocs i sempre pels altres 'a mi els canvis em motiven, per això em dedico al que em dedico, a la meva empresa no hi ha cap dia igual. Jo havia treballat en molts llocs, però sentia que en cap encaixava, era 'la chica para todo' i entre altres coses portava la comunicació, i no en renego pas, perquè he après molt'.

Gemma Capell

La Gemma sempre ha tingut clar que el que li agradava fer era comunicar, se li nota quan parla amb tu, se li veu la passió, les ganes amb les quals t'explica els seus projectes, i tenia clar que als 30 anys volia tenir la seva pròpia empresa, 'però mira, em diu amb un somriure, va ser als 27'.

'Red Flavors' és una agència de comunicació especialitzada en els sectors agroalimentari, gastronòmic i turístic, 'ho tenia clar des del principi lo de la gastronomia, perquè és un tema que m'agrada des de sempre, hi gaudeixo moltíssim, i allò que diuen que si fas el que t'agrada no hauràs de treballar ni un sol dia de la seva vida, doncs a mi, m'està passant'.

I el que també tenia clar la Gemma des del primer moment que va tirar endavant 'Red Flavors' és la seva direcció i la seva base, el seu punt central, l'eix entorn del qual gira tot, 'és fer les coses ben fetes. Sembla obvi, no? Però és així, no pots fer pedaços, perquè un pedaç al final et surt car'.

'Red Flavors' està format per un equip de 4 dones, i la Gemma té clar que no haurà arribat on és ara sense el seu equip, 'vam començar sent agència de comunicació i ara tres anys després crec que ja som alguna més, ara poem dir que som agència creativa de comunicació'. M'explica que el que s'ha de tenir clar a la seva feina és prioritzar constantment, 'perquè tot és per ahir i tot és ja'. I em quedo sorpresa quan m'explica que no es considera una persona amb èxit, 'no, perquè sé que encara ho puc fer millor. Estic molt contenta de fins on he arribat, evidentment, però puc arribar més lluny, i l'èxit per mi encara no ha arribat'. I ara entenc perfectament perquè s'ha definit a si mateixa com una dona súper exigent.

Gemma Capell

Un dels punts forts de ‘Red Flavors’ i que està tenint força èxit són els ‘Gastrosaraos’, experiències on es potencia la gastronomia de proximitat, l’art i l’artesania, ‘jo no monto ‘eventos’, m’explica la Gemma, monto ‘gastrosaraos’ i vull que la gent es quedi amb aquesta paraula i per això ara estic seguint les pautes per registrar aquesta marca. El Gastrosarao, és una filosofia’.

A dia d’avui ja en porten fets uns quants com el ‘Gastrosarao, vestim la Segarra’ que es va fer al Castell de Concabella, el ‘Gastrosarao d’Art i Gastronomia’ de Penelles, o el ‘Gastrosarao de gastronomia i moda’ que es va celebrar a Arbeca, ‘al vermut entre flors que vam fer a Almacelles preveiem uns 300 assistents i van ser més de 700 i al Gastrosarao de Penelles, per exemple, al primer any vam ser 400 i aquest any van assistir 1000 persones’.

La Gemma tenia claríssim que la seva expansió a nivell d’empresa havia de començar per Lleida, ‘jo Lleida ‘ a muerte’, em diu molt convençuda, crec que a Lleida tenim un problema d’autoestima, no ens ho creiem i no pot ser això. A Lleida hi ha molt per fer, però primer ens ho hem de creure nosaltres, si no, no farem res’.

Gemma Capell

Continuo veient que la Gemma és una dona molt autoexigent, ja que quan li pregunto pel balanç que en fa d'aquests tres anys de 'Red Flavors', em contesta, 'positiu, però millorable'.

'Estic molt agraïda del creixement que he tingut en aquests tres anys i que estem tenint, de tots els projectes que han confiat amb nosaltres i en els que estem treballant, però ara estem acabant l'any i el balanç que en faig és que de vegades inclòs ens impliquem més nosaltres amb el projecte que el mateix projecte'.

De cara a aquest 2020, la Gemma m'explica que hi haurà canvis, 'canviem el nom de l'empresa. 'Red Flavors' continuarà existint pels nostres 'gastrosaraos', però el nou nom ens identifica més, és més nosaltres'. M'explica que encara no em pot dir el nou nom, però si em deixa caure que serà un nom amb, 'molts pebrots, com jo, perquè en aquesta vida, em diu, s'ha de tenir pebrots per tot'.

Ella vol continuar treballant per molts anys en la seva pròpia empresa, però també em confessa, 'que en el moment que algú m'hagi d'arrossegar per fer alguna cosa, m'aniré a treballar per algú altre. Ho comparo amb fer una marató o fer un esprint de fons, i jo a dia d'avui vull fer la meva marató'.

És molt jove, i de gran, no sap com estarà, ni com es trobarà, però com ella em diu, serà 'una iaia molona, amb bambes i tattoos'.

Aquesta és la Gemma Capell, pura vida, pura il·lusió i pura passió pel que fa a, perquè ho fa amb sentiment i des del cor, i perquè ho fa perquè li agrada. I tenia raó quan em deia que encara li queda molt fer. I tant que sí!

La Gemma té molt camí per recórrer i de ben segur que ho continuarà fent amb i per pebrots!!!

Gemma Capell
Comparteix

També t'interessarà