Gent gran que viu sola ja pot optar a un pis compartit per 150 € al mes

J.G.M.
10-02-2021
  • Gent gran que viu sola ja pot optar a un pis compartit per 150 € al mes

Veïns de Mollerussa que siguin majors de 65 anys, que visquin sols en un habitatge de lloguer o amb barreres arquitectòniques. Aquest és el perfil de les persones que podran sol·licitar una de les sis primeres places de lloguer social del programa Compartir és viure, que busca combatre la solitud de persones grans a través de pisos compartits. Les persones beneficiàries pagaran mensualment 150 euros, incloses les despeses de subministraments. Aquest haurà de ser el seu domicili habitual i, com a obligacions, l’hauran de mantenir en perfectes condicions d’higiene i respectar les normes comunitàries per a una bona convivència veïnal. El consistori ja ha aprovat la convocatòria pública d’aquest programa, que ja compta amb els tres primers pisos cedits per l’Agència Catalana de l’Habitatge, a raó de dos persones per habitatge. El termini per presentar les sol·licituds s’obrirà demà dijous, i el procés es podrà formalitzar a través de la seu electrònica, malgrat que el consistori en facilitarà la tramitació a aquelles persones que tinguin dificultats a fer-ho telemàticament a través de la figura de l’Amiga de la Gent Gran.

El procés de selecció inclourà una valoració econòmica al voltant dels sol·licitants així com aspectes socials en els quals es valorarà el nivell de solitud social i emocional. Les persones que siguin propietàries d’un immoble a Mollerussa que es vulguin beneficiar del programa podran cedir l’habitatge a la Borsa d’Habitatge Municipal per al posterior lloguer social.

El termini inicial del contracte serà d’un any i es podrà prorrogar fins a tres més sempre que la persona arrendatària compleixi un pla de treball establert a través de l’Amiga de la Gent Gran i mantingui la situació que li va donar accés a aquest programa.

Comparteix

També t'interessarà

Enquesta