Gilart: “ERC em critica però va buscar suport de Cs”

R. R.
21-07-2019
  • Gilart: “ERC em critica però va buscar suport de Cs”

L’alcalde d’Alpicat, Joan Gilart (JxCat), va qualificar ahir de “vergonyós” que ERC el critiqui per provar de governar amb el suport de Cs i del PSC, quan els republicans “van fer el mateix” per provar d’investir alcaldessa Montserrat Molina. El primer edil va fer aquestes declaracions després de sortir a la llum una carta en la qual Molina demana el vot en el ple d’investidura de l’edil de Cs, Cristina Latorre. S’hi compromet a incloure Latorre en comissions municipals i a retribuir-la per assistir.

“És vergonyós que Esquerra em critiqui pel mateix que ells feien només un mes abans”, va dir Gilart, que va apuntar la possibilitat que també en fossin conscients la resta de partits que van votar la candidata republicana en el ple d’investidura: els dos independents d’Alpicat es Mou (AesM) i el regidor de la CUP.

Aquesta última formació també va dirigir dures crítiques a Junts a través de les xarxes socials per l’acord amb Cs i el PSC.

Per a Gilart, va ser un intent de “pactar a quatre bandes contra la llista més votada”, la qual cosa va qualificar d’“antidemocràtic”. Sense suport de Cs ni del PSC, ERC va tenir 6 vots, un menys de la majoria absoluta necessària per desbancar Gilart. Aquest va ser reelegit al liderar la llista més votada.

Tant Cs com ERC van corroborar l’autenticitat de la carta, firmada un dia abans del ple. Tanmateix, els republicans l’emmarquen en el context d’una oferta genèrica que no donava càrrecs ni sous a Cs ni al PSC, i que plantejava que participessin en comissions i comitès. El ple per votar el cartipàs serà dimarts i el govern de Junts el modificarà, després que Latorre hagi renunciat a les regidories d’Economia i Dona arran del veto del seu partit a aquest acord.

Comparteix

També t'interessarà

Enquesta