Giralt, al capdavant del Museu

r. banyeres
Publicat: 
24-02-2015
Actualitzat: 18-01-2016 12:26
Temps aproximat lectura Temps aproximat de lectura:
  • Giralt, al capdavant del Museu

L'historiador de Balaguer Josep Giralt Balagueró (1956) es convertirà aquest març en el nou director del Museu de Lleida, Diocesà i Comarcal, en substitució de Montse Macià, que havia exercit el càrrec des del seu inici, fa 17 anys.

Així ho va anunciar ahir el conseller de Cultura, Ferran Mascarell, després de la reunió plenària a la qual també van assistir l'alcalde de Lleida, Àngel Ros; el president de la Diputació, Joan Reñé; el bisbe de Lleida, Joan Piris, i el president del consell comarcal del Segrià, Pau Cabré. Mascarell va explicar que Giralt s'incorporarà a començaments de març i que, un mes després tindrà una proposta de treball i "esperem que a mitjans d'abril el Museu pugui agafar una velocitat de creuer pròpia d'una substitució". El conseller va destacar "la dimensió professional" de Giralt, a més de "la seua amplitud de mires, tant des del punt de vista museogràfic com a l'hora de plantejar exposicions temporals." Va remarcar que "els seus vincles de caràcter supralocal, més enllà del país, poden ajudar a dissenyar un museu ambiciós com el que volem que sigui aquest". Va afegir que amb ell "totes les facetes d'un director com el que necessitem poden estar ben resoltes".

Respecte als punts forts del projecte de la candidatura de Giralt, Mascarell va ressaltar "la seua mirada ambiciosa sobre el museu i les seues oportunitats, en un panorama en el qual és molt important el vincle amb altres museus." De fet, la comissió va valorar la seua experiència en gestió de projectes d'àmbits diversos, des de museus fins festivals de música i el coneixement del teixit cultural de la zona. Això sí, sobre els primers encàrrecs que rebrà dels patrons, Mascarell es va limitar a recordar que la convocatòria "requeria una persona capaç d'organitzar el museu, projectar-lo, organitzar el treball intern, el del personal, vincular-lo amb la dinàmica cultural de Lleida i amb la del país. A partir d'aquests principis el director tindrà unes setmanes per fer-se càrrec de la situació i donar-li forma".

Cal recordar que el Museu de Lleida es troba en una conjuntura en la qual no es descarten retalladess de personal o d'una altra índole, una cosa amb la qual haurà de lluitar el nou director. De fet, van ser els problemes pressupostaris els que "van impulsar" la sortida de Montse Macià. Giralt es va presentar a un procés de selecció en el qual es van presentar 11 candidats. Una comissió de valoració va puntuar en una primera fase els mèrits acadèmics i curriculars i el projecte de cada aspirant. Aquí, Giralt ja va quedar en primer lloc. La segona fase, a la qual van passar 4 aspirants, va consistir en una entrevista. Abans del plenari d'ahir, es va reunir la comissió, per proposar el candidat més ben puntuat i els finalistes.

valoració

La comissió va valorar la seua experiència en la gestió de projectes des de museus fins a festivals

Comparteix

També t'interessarà