GlobaLleida i el lobby del Pallars impulsaran empreses turístiques i d’energies al Pirineu

E. FARNELL
26-11-2017
  • GlobaLleida i el lobby del Pallars impulsaran empreses turístiques i d’energies al Pirineu

El consorci GlobaLleida i el lobby empresarial i institucional de Pallarsactiu van firmar ahir un conveni de col·laboració per impulsar accions de suport per al 2018 per a emprenedors que vulguin iniciar la seua activitat econòmica al Pirineu, especialment a les comarques del Jussà i Sobirà. La col·laboració planteja portar a terme la funció d’acompanyament en la implantació de nous negocis dedicats al turisme o impulsar iniciatives relacionades amb l’àmbit agroalimentari i de les energies alternatives, entre altres projectes.

L’entitat de foment empresarial del Pallars actuarà com a soci col·laborador de GlobaLleida i rebrà el suport tècnic en tots els processos de creixement empresarial, que van des de la creació fins a la consolidació empresarial, molt especialment en l’elaboració del pla de negoci i financer de les empreses.

El gerent de l’entitat del Pallars, Josep Maria Tarrat, va assenyalar que aquest acord pot beneficiar molts empresaris del Pirineu que necessiten assessorament tècnic o de promoció econòmica. “Serà un catalitzador per treballar conjuntament i segur que tots en sortirem beneficiats.” “A més, els emprenedors del Pallars tindran accés als programes de formació, ocupació o creixement empresarial que ofereix GlobaLlleida”, va dir. Així mateix, Tarrat va assenyalar que el principal objectiu de Pallarsactiu ha estat sempre facilitar la creació d’empreses, i “aquest continuarà sent el full de ruta per fer arribar als emprenedors la nostra experiència”, va dir.

La firma de l’acord es va portar a terme amb el president d’honor de GlobaLleida, Antoni Brufau, i l’empresari i president de Pimec i de Pallarsactiu, Josep González, en un acte que va comptar amb una visita a l’Epicentre de Tremp i un sopar amb empresaris. El sopar va estar precedit per una conferència d’Antoni Brufau sobre el futur de les energies.

Un lustre promocionant l'econoomia del Pirineu

Pallarsactiu, format per empreses i ajuntaments del Jussà i el Sobirà, va iniciar la seua activitat el 2012 com a Jussactiu, amb un capital social de 80.000 euros i amb un accionariat format per 42 firmes privades, que representaven el 65%, i 10 administracions públiques, que eren el 35% del capital social.

L’últim any, a la societat mitxa s’han afegit empreses del Sobirà i també altres administracions i ja compta amb setanta socis. El consorci ha apadrinat diversos projectes, com la creació de la cervesa artesana Ctretze Pirineus.

Jussactiu va ampliar fa un any l’àmbit d’actuació cap al Sobirà i també la capital per donar entrada a nous socis. El consorci, que té associats públics i privats, compta entre els accionistes amb Carles Puyol i l’exdirector d’Endesa Josep Maria Rovira, amb vincles a la comarca, de la mateixa manera que el president, Josep González, que també té connexions amb les comarques del Pallars.

Comparteix

També t'interessarà

Enquesta

Penses que s’hauria d’obrir l’oci nocturn?