Granyena es queda sense telèfon pel robatori de cable

X. R.
21-03-2019
  • Granyena es queda sense telèfon pel robatori de cable

Els veïns de Granyena de les Garrigues han passat un dia sense servei de telèfon fix arran d’un nou robatori d’uns 100 metres de cable. L’alcalde, Francesc Esquerda, va explicar ahir que ara feia uns dos anys que no es registrava un robatori d’aquestes característiques. Va apuntar que es tracta de cables de coure i que els operaris de Telefónica van estar treballant des del primer moment per solucionar la incidència.

El robatori va deixar sense línies de telèfon fix la gran majoria de veïns d’aquesta població de les Garrigues, encara que no va tenir afectació en el servei d’internet perquè va per ràdio, segons Esquerda.

El primer edil va apuntar que la incidència va quedar resolta ahir, aproximadament al migdia, després de finalitzar els treballs de reposició dels cables que van ser sostrets dilluns.

Per la seua part, des de Telefónica van apuntar que tots els robatoris de cable es denuncien davant dels Mossos, per la qual cosa si encara no s’ha presentat denúncia es farà pròximament.

L’últim robatori de cable del que es té constància en aquesta localitat de les Garrigues va tenir lloc l’agost  del 2016. Així mateix, el gener de fa dos anys dos successos d’aquestes característiques van deixar sense línia uns vuitanta abonats de Granyena, Alcanó i el Soleràs.

D’altra banda, les Oluges i Montfalcó (a la Segarra) van estar una setmana sense telèfon, del 28 de febrer al 6 de març, també per un robatori de cable en un tram entre Cervera i les Oluges. En aquest mateix lloc es van sostreure 700 metres de cable el juny del 2016.

Creixen les crítiques a Montornès, que porta dos mesos sense servei

Les queixes dels veïns de Montornès de Segarra creixen després que fa més de dos mesos que estan sense servei de telèfon (fix i mòbil) ni internet. Alguns abonats van apuntar ahir que la companyia Movistar els hauria ofert descomptes a la factura arran de l’avaria d’un repetidor, que els va deixar “incomunicats” el 8 de gener passat. En aquest sentit, els afectats denuncien que des d’aleshores, “tot continua igual”. Els veïns han iniciat una recollida de firmes que presentaran a l’Oficina Comercial d’Atenció al Consumidor (OCAC) per denunciar Movistar. Els causa situacions com que una professora de l’institut de Tàrrega va haver d’acompanyar un jove de Montornès a casa perquè quan van trucar als seus familiars no van poder respondre a causa que estaven incomunicats.

Comparteix

També t'interessarà

Enquesta