Guanyar és la salvació per a l'Actel

XAVIER PUJOL
20-04-2018
  • Guanyar és la salvació per a l'Actel

Guanyar és l’únic camí. Quan només falten dos partits per al final de la fase regular, l’Actel Força Lleida arriba empatat amb quatre equips més en les últimes cinc posicions, per la qual cosa la victòria avui davant del Palència s’ha convertit en indispensable per segellar pràcticament la permanència i no esperar a la loteria de l’última jornada, en la qual ha de visitar un Manresa que de segur s’estarà jugant la primera plaça del play-off amb el Prat.

És la nostra última oportunitat, el gran partit d’aquesta temporada.” Així ho qualifica Jorge Serna, sabedor del molt que es juga aquesta nit el seu equip (21.00 hores) en un Barris Nord que podria presentar una de les millors entrades de la temporada. “Jugant a casa, davant del nostre públic, és l’escenari ideal per al que ens jugarem. Hem de gestionar aquest escenari, perquè els xavals estan acostumats a jugar davant de 2.500 o 3.000 persones, veurem quanta gent vindrà. Si fos jugador professional m’agradaria viure aquests partits”, va asseverar.

Un dels aspectes que més tem el tècnic de l’Actel és que la pressió i l’ansietat no superin els seus jugadors. “En una situació com aquesta, amb tanta gent a la grada, ens pot motivar i ajudar a treure el millor, però també pot ser que ens passem de voltes. Cal saber gestionar les emocions”, va subratllar Serna. Creu que la clau estarà a incomodar el joc del Palència, ja que va avisar que “juguem contra un rival excel·lent, per noms i per trajectòria. Els molestarem tan com sigui possible, no ens queda cap altra opció. Hem de plantejar-los un partit molt dur i intentar que arribi un moment en què abaixin els braços, no perquè ja tinguin la feina feta (estan classificats), sinó perquè els queda el millor, que és el play-off”, va indicar Serna. Tot i així, Serna no es refia de la relaxació amb què puguin afrontar el partit els palentins. “Si nosaltres els donem vida, l’agafaran perquè no conec ningú que vulgui perdre. El que hem de fer és no donar-los opcions. Ens va passar contra el Melilla, que no vam aconseguir matar el partit i ho van aprofitar. Hem d’aprendre d’aquell partit perquè no ens torni a passar.”

Jorge Serna es va mostrar també optimista amb el seu equip, malgrat les quatre derrotes que encadena. “Veig una mica més de química i cohesió ara que fa tres setmanes. Potser l’extrema duresa de la situació ens ha unit més. No he de fer un esforç extra per motivar-los. Imagineu-vos com estan, bojos perquè arribi divendres.” Així mateix, va llançar un missatge a l’afició. “L’únic que reclamo és que ens ajudin i vinguin a passar-s’ho bé, perquè en definitiva és pel benefici del bàsquet de Lleida. El seu suport és una defensa més, un rebot més, un punt més... Esperem la millor entrada i que nosaltres juguem el millor possible perquè l’aficionat se senti orgullós”, va concloure.

El club organitza un autocar per anar a Manresa

El Força Lleida organitza un autocar d’aficionats per anar a Manresa divendres vinent, 27 d’abril, per donar suport a l’equip en l’últim partit de la fase regular, un duel que podria resultar decisiu per a la salvació o un mer tràmit en funció del que passi avui davant del Palència. El preu del viatge és de 20 euros per persona i inclou el trasllat, l’entrada del partit i un entrepà amb beguda. La sortida serà des del Barris Nord a les 19.15 hores.

Comparteix

També t'interessarà

Enquesta