Guissona organitza el primer curs per recuperar els marges de pedra seca

REDACCIÓ
Publicat: 
15-04-2022
Temps aproximat lectura Temps aproximat de lectura:
  • Guissona organitza el primer curs per recuperar els marges de pedra seca
    Peu de foto: 
    Foto Ajuntament de Guissona
  • Guissona organitza el primer curs per recuperar els marges de pedra seca
    Peu de foto: 
    Foto Ajuntament de Guissona

Els passats 8 i 9 d’abril, es va celebrar a Guissona el primer 'Curs d'Iniciació a la construcció de marges de pedra seca a Guissona'. Aquesta activitat, promoguda per la regidoria de Cultura i Turisme de l'Ajuntament de Guissona i el Museu de Guissona, s’emmarca en la voluntat de conscienciar sobre l’interès i la importància del llegat de pedra seca que configura el paisatge de la comarca.

El divendres dia 8, es va realitzar la conferència “Marges de pedra seca: funció, tipologies i estructures associades” a càrrec d’Andreu Serés. Dissabte es va donar una sessió pràctica amb Francesc Xavier Solé, Josep Maria Martí, Jordi Giribet i Eusebi Valera. El curs va comptar la participació d’unes vint-i-cinc persones de Guissona i de tot el territori que van col·laborar en la reconstrucció d’un marge en el camí de l’Estany. L’actuació es finalitzarà en una segona sessió al llarg d’aquesta primavera.

Aquesta primera acció ha estat possible gràcies a l’Associació Espai Llobregós, els Amics de l’Arquitectura Popular, Excavacions Marsol, i Jardineria Tresens.

Comparteix

També t'interessarà