Guissona reprèn les visites guiades

REDACCIÓ
Publicat: 
15-08-2020
Actualitzat: 15-08-2020 12:13
Temps aproximat lectura Temps aproximat de lectura:
  • Guissona reprèn les visites guiades

Les nits dels dijous d’agost a Guissona són sinònim de visites guiades nocturnes. La pandèmia no ha pogut acabar amb elles, ja que el seu format habitual ja té un aforament reduït per poder fer-les més íntimes. Aquest any, com a novetat, és obligatori l’ús de mascareta i es demana als assistents que estiguin una mica separats entre ells. El cicle de visites nocturnes, que pretén descobrir curiositats de la història local mentre s’ofereix un passeig pels carrers del municipi, arriba aquest estiu a la novena edició.

El director del Museu de Guissona, David Castellana, va destacar dijous que la primera visita pretenia donar a conèixer “històries oblidades”. Així, el mateix Castellana, que va fer de guia, va recordar la conquesta de Guissona per part de Sant Ermengol, bisbe de la diòcesi de l’Urgell, a començaments del segle XI; que el centre de la localitat antigament era insalubre i concentrava tots els oficis i indústries, la qual cosa va ocasionar moltes epidèmies i pestes, així com la importància dels tallers tèxtils, entre moltes altres curiositats. Quant a les epidèmies, va destacar que a començaments del segle XVI van morir 94 persones d’un cens de 1.000, és a dir, un 10 per cent de mortalitat, mentre que l’any 1800, coincidint amb la consagració del temple, van morir un centenar de nens menors de deu anys. La visita va incloure un espectacle de La Cremallera Teatre.

Les visites a Guissona seguiran els dijous vinents dies 20 i 27 d’agost. Els interessats a participar-hi poden reservar la seua plaça enviant un correu a davidcastellana@guissona.cat o bé trucant al número de telèfon 973 551 414.

Comparteix

També t'interessarà