⏯️ Hàbits cibersaludables: dades segures (I)

REDACCIÓ
Publicat: 
01-05-2022
Actualitzat: 03-05-2022 10:52
Temps aproximat lectura Temps aproximat de lectura:
  • ⏯️ Hàbits cibersaludables: dades segures (I)

Les contrasenyes són la gran porta d’entrada a la nostra intimitat

Les nostres dades personals, tant en el món físic com en el món digital, han d’estar ben custodiades. De la mateixa manera que tanquem el cotxe quan no el fem servir per tal de protegir-lo, les nostres dades personals a Internet han d’estar ben guardades, tancades amb tota seguretat a prova de robatoris i per preservar la nostra intimitat.

Però et preguntaràs: i quina és la millor manera de protegir la informació? Tots els nostres comptes, aplicacions i, en general, tot allò que contingui les nostres dades personals hauria d’estar protegit a consciència. En aquest sentit, les contrasenyes són la gran porta d’entrada a la nostra intimitat. Penseu, si no, per exemple, tot el que podrien descobrir de nosaltres si entressin al nostre correu electrònic o a la nostra xarxa social preferida, o si desbloquegessin el nostre telèfon mòbil, o si accedissin a les nostres dades bancàries… Les contrasenyes són el millor aliat per protegir allò que és més preuat en el món digital.

Per tenir ben protegides les nostres dades personals, cal seguir alguns consells molt bàsics, assequibles per a tothom i ben senzills d’implementar. Podrem reduir el risc que esbrinin les nostres contrasenyes i accedeixin a les nostres dades personals.

I tu, com gestiones les contrasenyes? Consideres que tens les dades personals ben protegides? Ets dels que les guardes en un post-it a la pantalla de l’ordinador? O en un arxiu a l’escriptori de l’ordinador? O en una llibreta al calaix que no hi ha manera de trobar quan la necessites?

Comparteix

També t'interessarà