⏯️ Hàbits cibersaludables: dispositius al dia (V)

REDACCIÓ
Publicat: 
01-05-2022
Actualitzat: 03-05-2022 10:51
Temps aproximat lectura Temps aproximat de lectura:
  • ⏯️ Hàbits cibersaludables: dispositius al dia (V)

Ordinadors, telèfons i tauletes han d’estar sempre ben actualitzats

Ja tornes a tenir l’avís d’actualització del sistema operatiu… i et fa tanta mandra que el retardes unes quantes hores més! I ara el mòbil, amb les actualitzacions de les mil i una aplicacions que tens instal·lades i que alenteixen la resta de funcionalitats…

Mantenir els dispositius al dia, és a dir, amb les darreres actualitzacions dels fabricants instal·lades tant al sistema operatiu com programes o aplicacions és garantia, d’una banda, de funcionament òptim, i, de l’altra, de seguretat.

És cert que les noves tecnologies són encara una disciplina relativament jove. I, per aquesta raó, encara no tenim segons quines actituds preventives, especialment pel que fa al manteniment dels aparells en bones condicions de servei. No tenim cap mena de problema en passar la inspecció tècnica de vehicles o de les instal·lacions de gas i electricitat domèstiques, per exemple. Però encara ens costa molt fer actualitzacions periòdiques si no ens ho demanen explícitament. Ens cal una cultura digital que a poc a poc anem adquirint.

I a tu, t’agrada el risc i encara punxes l’usb i l’obres sense cap tipus de revisió? O pitjor encara: no tens cap mena d’antivirus instal·lat a l’ordinador, al mòbil o a la tauleta?

Comparteix

També t'interessarà