⏯️ Hàbits cibersaludables: revisa privacitat (II)

REDACCIÓ
Publicat: 
01-05-2022
Actualitzat: 03-05-2022 10:52
Temps aproximat lectura Temps aproximat de lectura:
  • ⏯️ Hàbits cibersaludables: revisa privacitat (II)

Sovint, quan naveguem per Internet o utilitzem aplicacions que ens hem descarregat als nostres dispositius, no som conscients de la importància de la privacitat. O el que és el mateix: si les nostres dades, si els nostres comentaris, si les nostres publicacions… són visibles per a tothom o només per a una minoria seleccionada.

Per exemple, rebem publicitat personalitzada gràcies a les galetes que s’instal·len al nostre navegador i que registren tot el nostre historial de navegació. Per tant hem de ser molt conscients de l’ús que es farà de les nostres dades quan les cedim suposadament de manera gratuïta i desinteressada.

Per això és important tenir cura de la nostra identitat digital, que és tot allò que hi ha de nosaltres a la web, i, en conseqüència, revisar periòdicament la nostra privadesa. És la millor manera de vetllar perquè la informació que circula sobre nosaltres sigui només la indispensable i, en cas que hi hagi algun tipus d’incidència, poder-hi posar remei de manera ràpida i senzilla.

Hi ha una sèrie de pràctiques que has de tenir en compte de cara a protegir la teva privacitat en l’àmbit d’Internet:

I tu, encara permets que t’etiquetin a les xarxes socials en situacions potencialment compromeses en el futur? Encara acceptes totes les condicions que volen imposar-te algunes aplicacions pel que fa a l’accés a dades? Encara et preguntes per què reps publicitat tan personalitzada quan fas una cerca?

Comparteix

També t'interessarà