"Hem aconseguit a la Diada la unitat institucional que tocava"

S.E.
05-09-2019
  • "Hem aconseguit a la Diada la unitat institucional que tocava"

“Com que la Diada és una única festa nacional per a tots els catalans, és lògic i una bona notícia que la Paeria, la Diputació i la Generalitat la celebrin conjuntament.” Així va defensar ahir l’alcalde, Miquel Pueyo, la decisió de celebrar un únic acte institucional, el dia 9, com va avançar aquest diari. Va dir que serà una “Diada a la lleidatana, en contrast amb altres anys en què hi va haver fins a tres actes institucionals”. Va destacar que hi assistirà el president de la Generalitat, Quim Torra, i que se celebrarà a la Seu Vella per una qüestió d’“aforament, perquè és obert a tots els ciutadans”. El president de la Diputació, Joan Talarn, va incidir que “hem aconseguit la unitat institucional que tocava en defensa de la democràcia, la identitat i la nació catalana”. “En les circumstàncies nacionals del país, és una manera de donar suport a la gent que ens demana unitat”, va assenyalar. Va considerar que “hi ha unanimitat a l’honrar al nostre país i a reconèixer la tasca de les persones que han defensat la nostra identitat, sobretot les que han rebut repressió i les que avui no poden exercir els seus drets polítics i civils per haver defensat la democràcia i la llibertat”.

Ramon Farré, delegat de la Generalitat, va dir que l’“esperit” del Parlament que el juny del 1980 va establir la Diada per un acord unànime és el que ha impulsat aquest acte unitari.

El PSC té previst assistir a aquest acte institucional, encara que va criticar que el dia 11 no hi hagi cap celebració. El PP no assistirà a l’acte, com l’any passat, al considerar que està “instrumentalitzat” i Cs no hi ha participat mai.

Comparteix

També t'interessarà

Enquesta

Carregant...
Load next