Hermoso, plaça per a Rio

SEGREcom
06-03-2016
  • Hermoso, plaça per a Rio

El lleidatà Albert Hermoso va donar ahir a Espanya una plaça per als Jocs Olímpics de Rio, en la modalitat de concurs complet d’hípica, després que un dels seus màxims rivals, el polonès Pawel Spivak, amb el seu cavall Banderas, quedés eliminat en la prova que es disputa a Portugal. El genet d’Os de Balaguer, que després de la jornada de doma de divendres ocupava el vuitè lloc en el concurs curt de Barroca d’Alva, es va assegurar la plaça olímpica sense la necessitat d’acabar la prova. "El delegat de la Federació Espanyola i el propietari del cavall m’han confirmat que ja tenia els punts necessaris i no he sortit a competir per no desgastar Hito CP, després de la pallissa de fa una setmana a Itàlia. Ens hem abraçat amb Pawel i m’ha desitjat sort per a Rio", va reconèixer el lleidatà, que poc després de confirmar-se la notícia penjava una piulada en el seu compte oficial de Twitter en la qual deia: "Sí, ja és oficial: Espanya i la disciplina de CCE seran presents en els Jocs Olímpics."

Malgrat les felicitacions que va rebre de la majoria dels competidors, Hermoso encara no s’ho acabava de creure. "Tots m’han felicitat i ho han celebrat, però fins que no ho vegi per escrit no m’ho acabaré de creure", va assenyalar el lleidatà, que no va poder ocultar la seua alegria.

"He competit en els Jocs Eqüestres, els Mundials, la Copa d’Europa i de les Nacions... és l’únic que em faltava. A més, fer-ho amb un cavall com Hito, una mica peculiar i que l’he educat des dels quatre anys, dóna un valor encara molt més gran al que hem aconseguit", va declarar.

Com succeeix en altres disciplines individuals, les places olímpiques les aconsegueix el país i és aquest el que, en el seu moment, ha de decidir quin esportista l’ocupa. En aquest cas, Hermoso confia que la raó i la lògica imperin i que ell, ja que ha estat qui ho ha aconseguit, sigui el que defensi la plaça a Rio. "Tret de lesió o malaltia, espero que sigui jo el que vagi als Jocs; crec que Hito i jo ens ho hem guanyat", reconeixia ahir a SEGRE.

Comparteix

També t'interessarà

Enquesta