Hisenda imposarà una nova obligació als titulars de criptomonedes

ACN
21-06-2022
  • Hisenda imposarà una nova obligació als titulars de criptomonedes
    Peu de foto: 
    Imatge d'arxiu (Aina Martí - ACN)

La ministra d'Hisenda, Maria Jesús Montero, ha confirmat aquest dimarts que els ministeris d'Hisenda i d'Economia treballen en una regulació que obligarà els titulars de criptomonedes a presentar a Hisenda una declaració anual d'operacions de compra i venda a partir de l'1 de gener del 2023. Segons Montero serà "una millor regulació" que es desplegarà com a avantsala d'una coordinació general a Europa, on hi ha altres socis que estan treballant també en aquesta direcció. "És una nova moneda que hem de ser capaços de regular perquè no hi hagi cap tipus de frau ni cap efecte indesitjable en l'economia", ha dit.

La mesura s'incorporarà a un projecte de llei contra el frau que es troba en fase d'audiència. Obligarà els tenidors de criptomònades a informar de les seves compres i els seus saldos al final de l'any. També dels canvis de monedes i de la valoració.

La regulació també afecta a les plataformes i societats que faciliten la compra o el canvi de criptomonedes, que hauran de presentar igualment un document anual amb informació sobre els seus moviments i els titulars de les transferències d'actius.

 

Comparteix

També t'interessarà

Enquesta