Hostalers anuncien una demanda contra el Govern pels perjudicis

SANTI COSTA DOMINGO
28-07-2020
  • Hostalers anuncien una demanda contra el Govern pels perjudicis
  • Hostalers anuncien una demanda contra el Govern pels perjudicis

La plataforma Nova Unitat Ciutadana (NUC) es va manifestar ahir a les places Sant Joan i Paeria de Lleida per exigir l’obertura de bars i restaurants a la Generalitat, a la qual volen portar als tribunals per danys i perjudicis.

Així ho va assegurar el portaveu de l’entitat, Dani Consuegra, que va afegir que “estem ultimant els tràmits per presentar la denúncia contra la Generalitat al considerar que el confinament va ser il·legal i va suposar un greuge no només per als hotelers, sinó per a l’economia i la ciutadania de Lleida”.

La plataforma NUC va trencar plats de nou davant la Paeria i enviarà factures de les despeses al Govern

A més, han animat comerciants i hotelers “a enviar a la Generalitat les factures que han hagut de pagar durant aquests dies i que no poden assumir per culpa del confinament”. Per denunciar aquesta situació, la plataforma, composta majoritàriament per hotelers, encara que els últims dies s’hi han unit “comerciants i ciutadans descontents”, es van concentrar ahir al migdia a la plaça Sant Joan amb pancartes en contra de la Generalitat i de la “injustícia” que suposava per a ells el confinament. La concentració, a la qual van assistir més d’un centenar de persones, va continuar amb la lectura d’un comunicat en què demanaven “la unitat dels lleidatans per defensar les seues llibertats i drets que han estat trepitjats amb un confinament il·legal que ha suposat un greuge per a l’economia de molts negocis i empreses”.

Des de la plataforma van advertir que dijous, quan es preveu que s’aixequi el confinament, “obrirem tant sí com no”. La concentració es va traslladar a la plaça Paeria, on mentre cridaven “Torra dimissió” i “que surti l’alcalde”, van trencar plats en senyal de protesta. “Estem en aquesta situació perquè la Generalitat no va prendre les mesures necessàries ni per fer el seguiment de casos ni supervisar les condicions dels treballadors del camp”, va assegurar una altra portaveu de l’entitat, que va afegir que “estan fent pagar a la ciutadania de Lleida la seva mala gestió”.

Més tard, els portaveus de NUC es van reunir amb membres de l’equip de govern de la Paeria, als quals van demanar més ajuts per al sector. Així mateix, els van reclamar la suspensió de l’impost d’escombraries, cosa que el consistori va rebutjar. “Han estat molt bones paraules però diuen que no hi poden fer res, ens han dit que hem d’assumir aquesta nova realitat”, va lamentar Consuegra.

Comparteix

També t'interessarà

Enquesta