Hotels, càmpings i cases rurals del Pirineu penjaran el cartell de complet aquest agost

X. RODRÍGUEZ
02-08-2019
  • Hotels, càmpings i cases rurals del Pirineu penjaran el cartell de complet aquest agost

Hotels, càmpings i cases de turisme rural del Pirineu penjaran el cartell de complet aquest mes. En concret, la plena ocupació serà la setmana del 15 d’agost, malgrat que durant tot el mes la mitjana se situarà entre el 85% i el 95% al conjunt de les comarques de Lleida. El cap de Turisme de la Diputació, Juli Alegre, va explicar que “el volum de reserves és bo” i que “en alguns establiments ja estan al cent per cent”. Alegre va assenyalar que aquesta setmana, els establiments turístics lleidatans compten amb entre el 80 i el 85 per cent de les places reservades.

Per la seua banda, el president de la Federació d’Hostaleria, Josep Castellarnau, va explicar que les zones amb més demanda són la Val d’Aran, el Pallars Sobirà i l’Alta Ribagorça i que els visitants busquen activitats de turisme familiar, senderisme i esports d’aventura. Així mateix, Alegre va apuntar que el Parc Nacional d’Aigüestortes i el Parc Natural de l’Alt Pirineu són dos dels principals atractius del Pirineu, a més del turisme d’experiències. Va remarcar que durant tot l’estiu se celebren més de quatre-centes activitats diferents a les comarques de Lleida, que també són un pol d’atracció turística.

Per la seua part, les valls d’Àneu es recuperen ja després del descens en el nombre de reserves després de la cancel·lació del festival Doctor Music i ara estan al 85% d’ocupació. Així mateix, a les comarques del pla els registres són una mica inferiors i oscil·len entre el 60% i el 65%, encara que durant els caps de setmana es pot arribar fins al 95% en alguns establiments, segons Castellarnau.

Alegre va recordar que l’any passat va ser “el millor any del turisme de Lleida”, amb 1.238.898 visitants, que van generar 2.970.414 pernoctacions. En aquest sentit, va assegurar que per aquest 2019 “tot fa preveure que arribarem a xifres similars”. Val a recordar que el Patronat de Turisme preveu rebre aquest estiu 615.000 turistes, que generaran 1,7 milions de nits d’allotjament.

Neilson i Quality Travel tornaran a Alguaire a l’hivern

L’aeroport d’Alguaire tornarà a acollir durant la pròxima temporada d’hivern els vols del turoperador britànic Neilson, que traslladarà esquiadors a Andorra i a les pistes catalanes. A aquests vols se li sumaran els del turoperador suec Quality Travel. La Generalitat i Neilson ja han firmat l’acord per a la pròxima campanya, amb el qual l’aeroport es compromet a oferir els serveis necessaris per a la funcionalitat de l’operativa, incloent-hi l’acord amb les instal·lacions de Reus per traslladar al Baix Camp els vols en dies de baixa visibilitat.

Comparteix

També t'interessarà

Enquesta

Penses que s’hauria d’obrir l’oci nocturn?