Hotels i bungalous pengen el cartell de ‘complet’ amb ocupacions de vora el 100%

X. RODRÍGUEZ
11-08-2018
  • Hotels i bungalous pengen el cartell de ‘complet’ amb ocupacions de vora el 100%
  • Hotels i bungalous pengen el cartell de ‘complet’ amb ocupacions de vora el 100%

Els turistes omplen ja les comarques del Pirineu, atrets per l’oferta cultural i lúdica de la demarcació, i alguns hotels i tots els bungalous han penjat el cartell de complet. El sector espera que el mes d’agost sigui un dels millors de la campanya, com ja és habitual, i assegura que el resultat de la temporada d’estiu dependrà del bon temps que faci durant les properes setmanes, perquè per exemple en el sector dels càmpings les pluges dels últims dies han provocat cancel·lacions puntuals, encara que no han tingut gaire afectació en el volum de reserves.

El president de la Federació d’Hostaleria, Josep Castellarnau, va explicar ahir que els hotels del Pirineu es troben entre el 90% i el 95% d’ocupació, dades que es mantenen des de la setmana passada i duraran fins al 20 d’agost. No obstant, va apuntar que “molts” hotels han penjat el cartell de complet. Així mateix, va remarcar que tot dependrà de “si el bon temps es manté”.

Les altes xifres d’ocupació es podrien mantenir fins a finals d’aquest mes d’agost. El sector turístic preveu igualar el rècord de l’estiu de l’any passat si es manté el bon temps

Per la seua part, la presidenta de la Federació de Càmpings, Marta Cortina, va assegurar que tots els bungalous de la demarcació estan al 100% d’ocupació i que aquest volum de reserves encara es podria mantenir fins al 25 d’agost.

Des de la Federació de Turisme Rural van assenyalar que la mitjana d’ocupació de les cases rurals de Lleida se situa en una forquilla d’entre el 75% i el 100% (amb unes xifres més elevades als municipis de muntanya). Les mateixes fonts van apuntar que aquestes dades podrien repetir-se durant tot el mes d’agost.

El director del Patronat de Turisme de la Diputació, Juli Alegre, va explicar que “les previsions que ens vam marcar a l’inici de la temporada d’estiu s’estan complint” i va insistir que “tot dependrà de la meteorologia” (vegeu el desglossament).

A més, el sector dels esports d’aventura del Sobirà també encara la segona quinzena d’agost amb bones previsions i el president de l’Associació d’Empreses d’Esports d’Aventuda del Sobirà, Florido Dolcet, va afirmar que aquest mes estan “tenint pics de més serveis més alts que els de l’any passat” i que al juliol també van comptar amb un bon volum de reserves.

Comparteix

També t'interessarà

Enquesta

Carregant...
Load next