ℹ️ 7 senzills passos per netejar la teva empremta digital

REDACCIÓ
16-09-2022
 • ℹ️ 7 senzills passos per netejar la teva empremta digital
  Peu de foto: 
  Imatge d'arxiu (Pixabay)

Has pensat mai en desaparèixer d'Internet? Doncs és possible que no puguis eliminar totes les teves dades de la plataforma digital al complet, però sí que pots minimitzar la teva empremta, i avui a LLEIDA.COM t'ho expliquem amb 7 senzills passos.

L'abril de 2022, Google va afegir noves opcions per eliminar del motor de cerca la informació personal identificable, inclosos els números d'identificació del govern o les fotografies, les dades bancàries, els contactes, la informació personal i dades específiques com els registres mèdics.

La funció se suma a l'opció ja existent de sol·licitar l'esborrament de continguts de la cerca que puguin ser utilitzats per a qualsevol mena de perjudici, com ara continguts pornogràfics no consentits, imatges de menors o violacions de drets d'autor. En el cas dels residents de la Unió Europea, Google ja complia amb l'article 17 del Reglament General de Protecció de Dades, el dret a la supressió, que obliga totes les empreses de la UE a eliminar les dades personals de les persones que ho sol·licitin.


Per a què volen les nostres dades a Internet?

ℹ️ 7 senzills passos per netejar la teva empremta digital
Imatge d'arxiu (Pixabay)

Aleshores, com eliminem les nostres dades d'Internet?

Com bé ja sabràs, quan una cosa està en línia, no hi ha forma absoluta d'eliminar-la, així i tot, hi ha petits passos recomanats per empreses expertes en ciberseguretat que ens ajudaran a minimitzar la nostra empremta digital.

 1. Busca't a tu mateix a Google. Una cerca que segurament tots ja hem fet alguna vegada per curiositat, i és que encara que sembli estrany, és una de les maneres més fàcils de descobrir una part del que la plataforma sap de nosaltres, una estratègia que ens servirà també, en cas d'haver de demanar a Google que elimini informació personal rellevant que no s'hauria de compartir públicament.
 2. Comproveu la configuració de privadesa dels serveis que utilitzeu. Algunes plataformes, com Facebook o Twitter, tenen una opció en la seva configuració de privadesa que et permet protegir els teus continguts i contactes perquè no apareguin als motors de cerca.
 3. Contacta amb el propietari de la pàgina web. Si vols eliminar una menció específica en una altra pàgina web, assegura't de sol·licitar-ho al propietari de la web. La majoria dels llocs web ofereixen la vostra informació de contacte a l'apartat de "Contacte".
 4. Elimina allò que et sembli innecessari. Molts de nosaltres compartim massa informació a xarxes. Si et preocupa el que tothom sap de tu –i hauria de ser així–, comença per esborrar aquelles coses més antigues que potser ja no et representen: vells missatges de xarxes, publicacions o qualsevol altra cosa que et faci sentir incòmode.
 5. Demana a Google que elimini la teva informació personal. Després d'haver fet una mica aquesta autoneteja, pots utilitzar la nova eina de Google que et permet eliminar la informació personal dels vostres resultats de cerca.
 6. Pensa abans de compartir. A partir d'ara, que ja has passat per totes aquestes etapes, és el moment de planificar quines dades personals exposaràs a Internet en un futur, ja que la teva vida virtual continua. Per fer-ho, pots revisar les teves preferències de privadesa, fer una tria sàvia de qui pot veure les teves publicacions i sobretot, evitar compartir continguts innecessaris dels quals amb el temps et puguis penedir.
 7. Fes servir una VPN. Aquesta capa addicional de protecció s'assegurarà que la vostra connexió estigui xifrada i la vostra ubicació emmascarada.

"Si et preocupa la teva privadesa i tens una presència limitada a les xarxes socials, és probable que puguis eliminar la major part de la teva empremta digital. Per contra, si les teves dades són a tot arreu, és molt poc probable que puguis reduir la teva empremta digital de manera significativa. Segur que els teus amics han publicat fotos teves als seus comptes i has perdut el compte de quantes vegades has utilitzat la teva adreça de correu electrònic i el teu número de telèfon per iniciar sessió a diversos llocs web i aplicacions, per no parlar de totes les dades relatives a la teva activitat en línia que aquests serveis venen a tercers, havent-los donat prèviament el teu consentiment. No obstant això, és molt probable que encara siguis a temps de limitar allò que la gent o les empreses poden comprovar sobre tu. Això és extremadament important, no només per la privadesa en general, sinó també per evitar el mal que podria suposar exposar les teves conviccions religioses, polítiques o personals a l'espai públic"declara Josep Albors, director d'Investigació i Conscienciació d'ESET Espanya.

Comparteix

També t'interessarà

Enquesta