ℹ️ Com conciliar millor la son durant l'estiu

REDACCIÓ / Eva Remolina / AMIC
Publicat: 
27-06-2023
Actualitzat: 12-07-2023 11:00
Temps aproximat lectura Temps aproximat de lectura:
 • ℹ️ Com conciliar millor la son durant l'estiu
  Peu de foto: 
  Foto de Andrea Piacquadio

La calor durant l'estiu pot dificultar la son, ja que les altes temperatures poden fer que ens sentim incòmodes i suosos. Afortunadament, hi ha diverses mesures que pots provar per a ajudar-te a dormir millor durant els dies calorosos:

 1. Mantingues la teva habitació fresca: Assegura't que la teva habitació estigui ben ventilada durant el dia. Utilitza ventiladors o aire condicionat per a mantenir l'ambient fresc abans de ficar-te al llit. També pots usar cortines opaques o persianes per a bloquejar la llum solar directa que podria escalfar l'habitació.
 2. Usa roba adequada per a dormir: Opta per pijames o roba de llit lleugera i transpirable que permeti la circulació de l'aire i absorbeixi la suor. Tria materials naturals com el cotó o el lli, que són més frescos en comparació amb teles sintètiques.
 3. Utilitza roba de llit fresca: Canvia els llençols i fundes de coixí per unes més lleugeres i fresques. Considera emprar llençols de cotó o de teixit transpirable per a ajudar a regular la temperatura corporal durant la nit.
 4. Beu suficient aigua: Procura mantenir-te hidratat durant el dia, però evita beure grans quantitats just abans de ficar-te al llit per a minimitzar les interrupcions nocturnes a causa de les visites al bany.
 5. Presa una dutxa o bany fresc abans de ficar-te al llit: Refrescar-te amb aigua fresca pot ajudar-te a reduir la sensació de calor en el cos abans d'anar al llit.
 6. Utilitza mètodes de refredament addicionals: Prova col·locar una bossa de gel o una ampolla d'aigua freda enfront del ventilador perquè l'aire que circuli sigui més fresc. També pots usar ventiladors de sostre o col·locar un ventilador prop d'una finestra per a crear un corrent d'aire.
 7. Limita l'ús de dispositius electrònics: Evita l'ús de dispositius electrònics abans de ficar-te al llit, ja que poden generar calor addicional i emetre llum blava que pot alterar el teu ritme circadiari.
 8. Planifica el teu horari de somni: Intenta adaptar els teus horaris de somni per a aprofitar les hores més fresques del dia. Si és possible, fica't al llit més primerenc o aixeca't més primerenc per a aprofitar la temperatura més baixa del matí.
 9. Practica la relaxació: Abans de ficar-te al llit, fes activitats relaxants com llegir un llibre, escoltar música suau o practicar tècniques de relaxació com la respiració profunda o la meditació per a preparar la teva ment i cos per al somni.
Comparteix

També t'interessarà