ℹ️ Covid-19 i eleccions segures

REDACCIÓ
07-02-2021
 • ℹ️ Covid-19 i eleccions segures
 • ℹ️ Covid-19 i eleccions segures

Des de la Generalitat aporten tota la informació sobre els preparatius que s'estan duent a terme per assegurar unes eleccions del 14 de febrer amb els mínims riscos per a la salut, garanties per exercir el dret a vot i legitimitat democràtica. A més de respondre a diverses preguntes freqüents, des de LLEIDA.COM us donem a conèixer totes les candidatures, programes, entrevistes als caps de llista per Lleida, notícies i demés informació al voltant de les eleccions al Parlament de Catalunya del 14 de febrer del 2021. Uns comicis marcats per la pandèmia de la covid-19, amb una campanya atípica, majoritàriament virtual, i polèmica sobre si s'haurien de celebrar i per l'aixecament d'algunes restriccions exclusivament per afavorir la campanya electoral.


 • Quines mesures prenc per anar a votar?

Cal que duguis la mascareta, respectis la distància 1,5 metres a la cua i dins el local electoral, facis ús del gel hidroalcohòlic abans d’entrar i els cops que necessitis un cop dins el local. En tot cas, cal que respectis les instruccions del responsable de seguretat sanitària del teu local.

Mesures prevenció eleccions 14-F


 • Què he de fer abans d’anar a votar?

És recomanable que consultis l'adreça del col·legi electoral que et correspon (atesa la situació extraordinària motivada per la COVID-19, en molts casos s'han hagut de adequar nous espais per ubicar els col·legis electorals). També recomanem que portis el vot preparat de casa i que consultis la franja horària de vot recomanada segons la teva condició sanitària i evitis les hores de més afluència.


 • A quina franja horària he d'anar a votar?

La distribució dels votants per franges recomanades és la següent:

- 09.00h a 12.00h: els col·lectius de risc.
- 12.00h a 19.00h: els votants no pertanyents ni als col·lectius de risc ni en quarantena.
- 19.00h a 20.00h: els col·lectiu de persones en quarantena –contagiats, contactes estrets i sospitosos.

Franges vot eleccions 14-F

Aquestes franges no són obligatòries. Tanmateix s’apel.la al sentit comú i a la bona voluntat de tothom per seguir-les en benefici de la seguretat sanitària comuna.


 • Si sóc d’un col·lectiu vulnerable, tinc preferència si hi ha cua per votar?

Es recomana que vagis a votar de 9.00h a 12.00h. Tanmateix, si per alguna raó no pots acudir-hi en aquella franja, pots tenir prioritat a l’entrada. Cal que ho comuniquis al responsable de seguretat sanitària del col·legi electoral. Segons l’evidència acumulada, hi ha determinades condicions que afavoreixen que la infecció per COVID-19 pugui tenir conseqüències greus (hospitalitzacions, cures intensives i fins i tot defuncions), com ara:

 • Tenir 65 anys o més.
 • Patir diabetis, hipertensió, obesitat mòrbida o alguna malaltia crònica, com ara malaltia cardiovascular, malaltia hepàtica crònica, malaltia pulmonar crònica, malaltia renal crònica, malaltia neurològica o neuromuscular crònica, immunodeficiència congènita o adquirida (incloent-hi el VIH), o càncer.
 • Estar embarassada també és una condició d’especial consideració.

 • Han canviat els centres de votació? On hauré d'anar a votar? 

Pots consultar les llistes electorals vigents, el cens electoral i la mesa de votació de les maneres següents:

Per mitjans informàtics:

De manera presencial:

 •  Als ajuntaments, del dia 28 de desembre al 4 de gener exposen les llistes electorals vigents dels seus municipis.
 • A la delegació provincial de l’Oficina del Cens Electoral corresponent, que disposa del cens actualitzat per a la seva consulta permanent.

Per telèfon: 

 • Trucant al 901 101 900.
 • A més, l’Oficina del Cens Electoral envia a cada elector i electora una targeta censal que conté les dades actualitzades de la inscripció en el cens electoral i de la secció i la mesa en què correspon votar.

La targeta censal té un caràcter merament informatiu i no serveix per identificar-se a l’hora de votar.


 • En acabar de votar, què he de fer?

Pots dipositar el material sanitari de rebuig, com els guants si els has utilitzats o la mascareta si dus una de recanvi, a una brossa situada a la sortida del local. Un cop fora del local, no t’entretinguis a parlar amb altres persones, evitar els creuaments i respecte les distàncies de seguretat (1,5 metres). 

Sortida local Eleccions 14-F


 • Puc anar a votar acompanyat?

Només poden ser acompanyades les persones que necessiten assistència. 


MÉS INFORMACIÓ AL WEB PARLAMENT2021.CAT

Comparteix

També t'interessarà

Enquesta