ℹ️ Dubtes de la fase 1: sí a reunions de fins a 10 persones i viatges a segona residència

ACN
16-05-2020
  • Dubtes de la fase 1: sí a reunions de fins a 10 persones i viatges a segona residència
  • Desconfinament progressiu - Fase 1 desescalada
  • Desplaçaments cotxe moto fase 0 1 desescalada
  • Esport responsabilitat desescalada desconfinament fase 0 1
  • Hores passejades esport desconfinament desescalada fase 0 1

Aclarim els dubtes sobre l'entrada a la fase 1 del pla de desescalada: es permeten les reunions privades de fins a 10 persones –en domicilis, associacions o seu socials- tot respectant les normes de seguretat i higiene, es poden fer desplaçaments a segones residències dins la mateixa regió sanitària i es mantenen les franges horàries als municipis grans.

El ministre de Sanitat, Salvador Illa, ha anunciat canvis en la fase 1. En aquest sentit, ha explicat que s’hi incorpora el permís de pesca i caça i que la limitació d’obertura en establiments de fins a 400 metres quadrats continuarà vigent però es permetrà que els de major extensió puguin “delimitar espais” d'aquesta superfície màxima per poder obrir amb una limitació del 30% de l’aforament.

Com ja estava previst, en aquesta fase es permet el contacte social en grups reduïts de persones que no siguin vulnerables ni tinguin patologies prèvies. Es podran fer trobades de fins a 10 persones a domicilis particulars però també al carrer o en terrasses de bars i restaurants, que podran obrir amb un aforament del 50%.

Les persones que viuen a la mateixa casa podran viatjar juntes en cotxe i ocupar-ne totes les places. S’haurà de garantir sempre que sigui possible el teletreball i els ajuntaments podran autoritzar mercats a l’aire lliure amb limitacions. També podran obrir biblioteques i museus –amb restriccions- i els establiments turístics i hotels, sense poder utilitzar les zones comunes. A més, es podrà viatjar a segones residències sempre que es troben a la mateixa àrea autoritzada i es mantenen les franges horaris als municipis grans.

Per a resoldre més dubtes sobre les restriccions durant la Fase 1 del desconfinament, podeu consultar-ho al web de SalutCat.

Comparteix

També t'interessarà

Enquesta

Carregant...
Load next