ℹ️ El truc per fer contrasenyes segures i fàcils de recordar

REDACCIÓ / Agència de Ciberseguretat de Catalunya
Publicat: 
11-10-2022
Actualitzat: 25-10-2022 13:00
Temps aproximat lectura Temps aproximat de lectura:
  • ℹ️ El truc per fer contrasenyes segures i fàcils de recordar
    Peu de foto: 
    Imatge d'arxiu (Pixabay)

Els experts recomanen tenir una contrasenya diferent per cada compte que tinguem a la xarxa. Això significa recordar els passwords de Google, Facebook, Instagram, Twitter, Pinterest, WordPress, LinkedIn, Outlook, Amazon, el banc, el supermercat, el nostre blog de moda de referència, el diari digital i centenars de llocs diferents. Com pots fer-ho per tenir paraules clau fàcils de recordar i pràcticament impossibles de hackejar?

Una de les maneres és tenir un gestor de contrasenyes, és clar. Són apps que guarden els vostres passwords de manera segura i són accessibles sempre que ho necessitis. Tot i això, hi ha persones que no els hi acaba d’agradar això de confiar plenament en un programari, i per això et direm un truc infal·lible per recordar qualsevol contrasenya.

És un consell que va donar Edward Snowden, especialista en ciberseguretat, conegut per haver fet públiques dades confidencials del govern d’Estats Units sobre programes de vigilància a través d’Internet. Va ser durant una entrevista que li va fer el periodista i humorista John Oliver al programa Last Week Tonight with John Oliver (HBO).

El que ens diu Snowden és que més que crear paraules clau, cal fer frases clau. Per cada plataforma pensa’t una frase que puguis recordar, encara que sigui molt absurda, i intenta que inclogui números, majúscules i caràcters especials. L’exemple que ell posa és “margaretthatcheris110%SEXY” (la Margaret Thatcher és 110% sexy).

Deixa volar la teva imaginació i crea contrasenyes d’aquest tipus. Ja veuràs que et serà molt més fàcil de recordar i són pràcticament impossibles d’esbrinar per un hacker o un ordinador. Això últim ho pots comprovar en pàgines web com la de Kaspersky Lab, on et diuen com de segura és la teva actual paraula clau i quan trigaria un ordinador convencional en desxifrar-la. Atreveix-te a millorar la teva seguretat!

I si voleu més consells sobre com mantenir els vostres comptes segurs, mireu el següent vídeo que us hem preparat i expliqueu-nos els vostres trucs, anècdotes o preguntes sobre el tema amb el hashtag #DadesSegures.

Comparteix

També t'interessarà