ℹ️ Les 7 coses que has de saber sobre els implants dentals

REDACCIÓ | Ilerdent
22-11-2022
  • ℹ️ Les 7 coses que has de saber sobre els implants dentals
    Peu de foto: 
    Imatge d'arxiu (Pixabay)

Si estàs pensant a col·locar-te uns implants dentals ha de saber 7 coses molt senzilles i sobre les que t'has d'informar, tant sí com no, abans de triar centre i tractament.

1. Sanejament oral abans del tractament
Abans d'iniciar un tractament implantològic és imprescindible sanejar la cavitat oral totalment. És a dir, extreure les peces danyades, revisar l'estat de les genives i teixits tous, així com valorar la densitat i qualitat del sòl ossi en què es col·locaran els implants. Així doncs, agraeix una primera revisió exhaustiva de la teva salut bucodental i no dubtis a seguir qualsevol tractament o intervenció prèvia (exodòncies, periodòncia, regeneració òssia) prescrita pel facultatiu.

2. Estudi implantològic i radiodiagnòstic digital
La complexitat dels implants dentals requereix un diagnòstic precís. Per això, escull sempre un centre que inclogui l'estudi previ i amb diagnòstic d'imatge digital (TAC, escàner oral...).

3. Pla de tractament i pressupost tancat
Com a pacient, tens dret a conèixer el teu pla de tractament i el seu cost des del dia 1. A més, t'has d'informar sobre les opcions de finançament i triar, sempre, un centre solvent.

4. Materials amb traçabilitat i qualitat certificades
Una altra de les garanties ineludibles és la dels mateixos materials utilitzats que han de ser de la màxima qualitat i gaudir de totes les certificacions sanitàries.

5. Instal·lacions amb àrea quirúrgica
Recorda que parlem de cirurgia oral i, com a tal, s'ha de fer en una àrea quirúrgica sota rigorosos protocols d'asèpsia.

6. Implantòleg i equip especialitzat
No tots els dentistes són especialistes en implantologia dental. Assegureu-vos que el facultatiu que realitzarà la intervenció té la formació i la pràctica adequades per al tractament. Una exigència que també ha de complir la resta de l'equip (anestesistes, higienistes, auxiliars...).

7. Postoperatori i manteniment
La vida mitjana d'un implant dental pot superar els 20 anys i, en el millor dels casos, fins i tot ser una solució definitiva. De què depèn? Bàsicament, doncs, de dos factors: d'una banda, de l'estat de salut del pacient; i, de l'altra, del rigor del postoperatori i el compliment del calendari de manteniment pautat pel facultatiu. Acudir a les revisions periòdiques, fer les higienes indicades o adquirir hàbits saludables, allarguen la vida del teu implant.

Comparteix

També t'interessarà

Enquesta

Veuràs algun partit del Mundial de futbol de Qatar?