ℹ️ Mesures de seguretat perquè infants i adolescents gaudeixin de l'esport a l'estiu

REDACCIÓ
22-05-2021
  • ℹ️ Mesures de seguretat perquè infants i adolescents gaudeixin de l'esport a l'estiu

La Secretaria General de l’Esport i de l’Activitat Física (SGEAF) ha elaborat el document de mesures per realitzar les activitats esportives d’estiu per a infants i adolescents entre 3 i 18 anys en les condicions de seguretat i prevenció necessàries en el context derivat de la pandèmia de la Covid-19. El pla ha estat aprovat pel comitè directiu del Pla PROCICAT per emergències associades a malalties transmissibles emergents amb potencial alt risc.

El document recull l’experiència de les activitats realitzades l’estiu del 2020 i durant l’etapa de represa del curs, però adaptant-la a la situació actual de la pandèmia per la Covid-19. També recull i adapta les recomanacions elaborades per la SGEAF i pel Departament d’Educació en els seus respectius Plans sectorials.

De forma addicional a les mesures recollides als decrets, ordres i protocols sectorials que ha anat publicant el Govern de la Generalitat, enguany la SGEAF ha adaptat el document ‘Criteris bàsics per a l’organització de les activitats esportives d’estiu per a menors de 18 anys’ a la situació actual per minimitzar el risc de transmissió del virus i, alhora, permetre realitzar les activitats esportives d’estiu atenent al seu gran valor educatiu i la seva importància en el creixement integral d’infants i adolescents.

El document estableix els requisits i les mesures de protecció i prevenció que han de fer possible aquestes activitats a l’estiu (ràtios i personal tècnic, distància de seguretat, neteja i desinfecció de les instal·lacions, delimitació d’espais, etc.), seguint les pautes generals que el Departament de Treball, Afers Socials i Famílies, mitjançant la Direcció General de Joventut, ja ha establert per a l’educació en el lleure, i tenint en compte que infants i adolescents representen un grup de baix risc.

El pla marca els criteris per la celebració, d’una banda, dels casals esportius (sense pernoctació), els campus o estades esportives (amb pernoctació) i les rutes esportives, activitats regulades pel Decret 267/2016, de 5 de juliol, de les activitats d’educació en el lleure en les quals participen menors de 18 anys, i amb una llarga tradició a Catalunya. I, de l’altra, la realització de concentracions, jornades i estades de tecnificació esportiva per a menors de 18 anys, que federacions i clubs esportius programen a l’estiu en períodes de vacances escolars.

Comparteix

També t'interessarà

Enquesta

S'hauria de contemplar la violència vicària com a violència de gènere?