Ilerdent: "En els darrers anys s’ha pres més consciència de l’emblanquiment dental i dels seus beneficis"

LLEIDACOM/ Griselda Mas
08-08-2018
  • Ilerdent: "En els darrers anys s’ha pres més consciència de l’emblanquiment dental i dels seus beneficis"

​En els últims anys, l'emblanquiment de les dents ha estat un dels aspectes a nivell estètic que més rellevància ha guanyat. De fet, actualment existeixen mil i una maneres d'emblanquir-les, sigui amb pastes de dents o pols de dents fets amb productes orgànics, fins a blanquejants làser que pots comprar a la farmàcia o altres mètodes en clíniques dentals. Abans d'utilitzar qualsevol mètode però, hem volgut consultar-ho amb especialistes d'Ilerdent i saber perquè aquest aspecte estètic ha guanyat importància.

  • Emblanquir les dents és una moda?

En absolut, l’emblanquiment és una tècnica d’estètica dental àmpliament reconeguda i implantada que permet recuperar el color natural de les dents. Ara bé, en els darrers anys s’ha pres més consciència de la connexió directa entre l’emblanquiment dental i un seguit de beneficis –emocionals, socials, laborals…– que deriven d’un aspecte bucodental saludable.

  • Quins aliments o hàbits provoquen enfosquiment de les dents?

Moltes substàncies com el tabac o begudes colorants –com el cafè, el té o el vi, entre altres– enfosqueixen notablement les dents i afavoreixen l'aparició de taques. És per això que cal mantenir una acurada higiene dental i, molt especialment, després del consum d'aquests productes. Ara bé, existeixen moltes més raons com la mateixa biologia i saliva, l'envelliment, determinades medicacions o malalties... que també afecten la fluorització de les dents.

  • Quins tractaments hi ha?

Les tècniques d’emblanquiment dental són diverses i s’apliquen amb diferent intensitat segons el pacient previ estudi de color particular i avaluació de les expectatives de resultats.

  • Són efectius al 100%?

La major part dels pacients responen bé al tractament d’emblanquiment, excepte aquells amb tincions per tetraciclines (colors marrons o grisos), encara que en aquests casos es recomana l'emblanquiment ambulatori per un període més llarg que pot arribar als tres o sis mesos. D'aquesta manera s'obtindran emblanquiments segurs i graduals encara que segueix resultant difícil fer un pronòstic sobre el color final.

  • Les pastes de dents “blanquejants” són eficients?

Poden ser adequades per al manteniment posttractament, però és imprescindible assessorar-se primer amb el dentista que ha fet l’estudi previ i l’emblanquiment sobre quina és la més adequada, la seva composició i la periodicitat d’ús.

Comparteix

També t'interessarà

Enquesta

Penses que s’hauria d’obrir l’oci nocturn?